Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini

Karjalaisen koirakilpailu 2021

Karjalaisen koirakilpailussa etsitään parasta pohjoiskarjalaista ajavaa koiraa, hirvikoiraa ja haukkuvaa lintukoiraa. Kilpailulla halutaan tuoda esille pohjoiskarjalaisia metsästyskoiria ja edistää kennelharrastusta maakunnassamme. Kilpailu on esitelty tarkemmin täällä.

Parhaiden koirien valinta tapahtuu pistelaskuperustein. Kilpailussa otetaan huomioon koiralta vain ne koe- ja näyttelytulokset, jotka koira on saavuttanut ollessaan vähintään yhden pohjoiskarjalaisen henkilön omistuksessa. Omistajuuden on oltava voimassa kilpailukauden päättyessä. Kilpailukausi on kalenterivuosi.

Valintaperusteissa painotetaan koirien käyttöominaisuuksia ja ulkomuoto jätetään pienemmälle painoarvolle. Koetuloksista otetaan huomioon kolmen parhaan kokeen tulos, näyttelytuloksista vain paras tulos eli yhden näyttelykäynnin tulos. Lisäpisteitä voi saada muun muassa arvokoemenestyksestä. Valinta tapahtuu kokeissa ja näyttelyissä saatujen tulosten perusteella alla esitetyn pistelaskutavan mukaan.

Valinnan vahvistaa Karjalaisen koolle kutsuma asiantuntijaraati helmikuussa. Kilpailussa palkitaan kunkin sarjan kolme parasta koiraa. Palkinnot jaetaan Pohjois-Karjalan kennelpiirin vuosikokouksen yhteydessä. Kunkin sarjan kaikkien osallistujien kesken arvotaan Karjalaisen tuotepalkinnot.

Osallistuakseen kilpailuun koiranomistajan on ilmoitettava koiransa kilpailukauden tulokset helmikuun loppuun mennessä.

Osallistu ajokoirien sarjaan

Osallistu hirvikoirien sarjaan

Osallistu haukkuvien lintukoirien sarjaan

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi