Tiistai, 24.5.2016
Tuukka, Touko
Pääkirjoitus

Suurhyökkäykseen olympialaisten varjossa

  • Karjalainen
Syyrian armeijan suurhyökkäys kapinallisia vastaan Aleppon kaupungissa alkoi lauantaina, samana päivänä kun Lontoon olympialaiset alkoivat päästä avajaisten jälkeen täyteen vauhtiinsa.

Ei liene sattumaa, että taistelut Syyrian kaupan ja teollisuuden keskuksesta kiihtyivät olympialaisten alettua. Tappaminen on helpompaa, kun maailman huomio on toisaalla.

Tapahtumien symboliikka ei voisi olla ristiriitaisempaa. Samaan aikaan kun Syyriassa kansalaiset tappavat toisiaan, Lontoossa olympialaiset kokoavat reiluksi kahdeksi viikoksi lähes kaikki maailman kansat yhteen rauhan hengessä. Myös Syyrialla on joukkue olympialaisissa, kuten myös esimerkiksi Afganistanilla, Iranilla ja Irakilla.

Kesäolympialaisten urheilua suurempi merkitys onkin, että se on ainoa tapahtuma maailmassa, joka kokoaa lähes kaikkien maailman maiden ihmiset tavoittelemaan rauhanomaisesti samaa päämäärää, urheilumenestystä, ihonväristä, rodusta, uskonnosta ja kansallisuudesta riippumatta.

Syyriassa käydään olympialaisten varjossa ratkaisevia taisteluita, jotka voivat päätyä verilöylyyn. Ahdinkoon joutunut hallinto pitää toivottavasti kemialliset aseet varastossa. Syyria on Libyan tiellä, tosin ilman länsimaiden hävittäjiä taivaallaan.

Libyassa lännen väliintulolla pystyttiin sentään suojelemaan siviilejä.