Keskiviikko, 22.2.2017
Tuuli, Tuulia, Hilda

Eurooppalaiset katosivat Istanbulista - kuvagalleria

Matkailu
Euroopan ja Aasian yhdistävän Istanbulin keskustassa käy perjantai-iltana tasainen kuhina. Ihmisiä kulkee virtanaan Taksimin aukiolla ja siltä alkavalla pääostoskadulla Istiklal Caddesilla. Tunnelma on kepeä: lämpimässä illassa kaikuu katusoittajien laulu, ja…

Kazakstan on Euroopan ja Aasian välimuoto

Matkailu TILAAJILLE 
Kazakstanin Almaty, entinen Alma-Ata, tunnetaan ainakin Medeon jääradasta, jossa ennen halleja tehtiin lähes kaikki pikaluistelun ME-tulokset. Äskettäin kaupungissa pidettiin Talviuniversiadit, ja infransa puolesta se on valmis isännöimään talviolympialaisia, joita se…

Mekrijärven entisestä tutkimusasemasta tulossa matkailukeskus

Matkailu TILAAJILLE 
Viime vuoden lopussa lakkautetun Itä-Suomen yliopiston Mekrijärven tutkimusasemalle on löytynyt ilomantsilaiset ostajat. Perustettavan yhtiön osakkaita ovat tilitoimistoyrittäjä Erkki Hukka, matkailualan yrittäjä Anita Timonen ja hoiva-alan yrittäjä Hannu Urjanheimo.

Kroatia on luonnonpuistojen maa

Matkailu TILAAJILLE 
Kroatian suosio lomakohteena Adrianmeren kirkkaiden vesien äärellä on kasvanut vuosi vuodelta. Suuret lomakohteet, kuten Dubrovnik ja Split, jonne molempiin pääsee Suomesta suorilla lennoilla, ovat nousseet hintatasoltaan jo huomattavasti viime vuosien…

Passin pitää olla mukana ja voimassa

Matkailu TILAAJILLE 
Kuluttajaoikeusneuvoja Martti Suhonen muistaa vielä vuosien jälkeen hyvin, millainen oli hänen saamansa ensimmäinen puhelu nykyisessä toimessaan. Se tuli oululaiselta perheeltä, joka oli lentänyt Helsinki-Vantaalle.

Narva on yhden vuorokauden lomakaupunki

Matkailu TILAAJILLE 
Itä-Virun maakunnassa sijaitseva, Viron kolmanneksi suurin kaupunki Narva harvemmin kuuluu Virossa käyvän suomalaisturistin suosituimpiin käyntikohteisiin. No, jos nyt autolla Venäjän kautta kulkee Viroon, niin sitten.

Joulumatkoilla haetaan aurinkoa

Matkailu
Suomalaiset kaipaavat jouluna lämpöön. Joulun top 5 -lomakohteet ovat Kanariansaarten Gran Canaria, Teneriffa ja Lanzarote sekä Thaimaan Phuket ja Krabi, matkanjärjestäjä TUI tiedottaa.

Suomi-sauna kiertää Amerikkaa

Matkailu
Suomalaisia ulkomailla koetut saunat lähinnä huvittavat erikoisine sääntöineen ja tapoineen – eikä niissä välttämättä nouse edes hiki pintaan. Ensi vuonna suomalainen sauna tunnetaan toivottavasti paremmin myös Yhdysvalloissa.

Germania lentää kahdesti viikossa Lappiin

Matkailu
Lappiin lennetään tulevana talvena enemmän kuin vuosiin. Esimerkiksi saksalainen lentoyhtiö Germania avaa kolme uutta reittiä Lappiin talvikaudelle 2016–17: Berliini–Rovaniemi ja Düsseldorf–Kittilä sekä Zürich–Rovaniemi. Reittilennot lennetään kahdesti viikossa.