Sunnuntai, 22.1.2017
Visa

Porkkana maistuu raskaiden jouluruokien päälle - katso reseptit

Ruoka
Joulun raskaiden perinneruokien jälkeen välipäivänä kaipaa jo jotain keveämpää. Tänä vuonna lounaspöydän tähdeksi voi nostaa porkkanan, jota on Euroopassakin syöty jo 1100-luvulla. Vaikka monen joulupöytään kuuluu porkkanalaatikko, Suomen syödyin avomaalla…

Otetaan maistiaiset tulevasta juhlasta

Ruoka TILAAJILLE 
Tervetuloa pikkujouluihin! Maistellaan joulua, mutta ei tehdä lanttulaatikkoa eikä tähtitorttuja. Jotain kevyempää, perinteille on aikaa sitten myöhemmin.

Karamellisoidut päärynät juuston kaveriksi

Ruoka
Kauniit karamellisoidut päärynät ovat kiva lisä juustojen kanssa. Päärynät sopivat hyvin myös joulupöytään kinkun lisukkeeksi tai suolaisen kylmäsavulohen kaveriksi. Karamellisoidut pähkinäpäärynät (6 annosta) 3 isoa päärynääsitruunamehua tummumisen estämiseksi1 rkl voita2…

Lehtitaikina on korvaamaton hätävara

Ruoka
Pakkasessa kannattaisi aina olla lehtitaikinaa. Siitä saa tehtyä nopeasti niin makeita kuin suolaisiakin naposteltavia. Täytteeksi käy oikeastaan mikä vain jääkaapista löytyvä.

Helppoja joulun herkkuja

Ruoka
Anders Wikströmin koti, idyllinen puutalo Sipoossa, on koristeltu jouluun jo hyvissä ajoin marraskuussa. Koko kansan tuntema kotileipuri kertoo olevansa viimeisen päälle jouluihminen.

Rouskuvat muffinit

Ruoka
Kookosjauhoja, kahvia ja suussa rouskuvia pähkinämuruja sisältävien muffinien rakenne on ihanan mehevä. Tarjoa kaverina maustamatonta jogurttia.

Kokoa sormiruokaa ja suupaloja pikkujouluun

Ruoka TILAAJILLE 
Pikkujoulusesonki on käsillä. Se tarkoittaa useimmille edelleen sitä, että perinteisten jouluruokien kuukauden kestävä kausi alkaa. Toiset taas eivät missään nimessä halua syödä jouluruokia ennen aattoa.Nyt voisikin odotella joulua ilman lanttulaatikkoa.…

Harissa maustaa myös lihapadan

Ruoka
Harissa eli tulinen ja punainen chilitahna on marokkolaisen, tunisialaisen ja algerialaisen keittiön maustaja. Se valmistetaan yleensä kuivatuista, eri vahvuisista chileistä, mutta lempeämpään makuun tottunut kotikokki voi laittaa siihen myös paprikaa.

Lihapata lämmittää koleaa marraskuuta - katso reseptit

Ruoka
Marraskuu on vahvojen pataruokien aikaa. Kun ulkona on pimeää, märkää ja kylmää, lämmittää voimakas ja mausteinen liharuoka. Kun vielä hirvisesonki on kuumimmillaan ja kotimaista karitsaa löytyy useimmiten lihatiskiltä, ei ole…

Tämä ovat virolaisen keittiön peruskattaus

Ruoka
Huolimatta siitä, että virolainen keittiö on parissakymmenessä vuodessa kirinyt länsimaita kiinni nopeammin kuin jamaikalainen juoksee satasen, myös perinteet istuvat tiukassa.

Pekoni ja pasta, parhaat kaverit

Ruoka
Pekoni on herkullinen sekoitus suolaista, rasvaista, rasvasta muodostunutta hienoista makeaa, savuista ja maistuvaa possunkylkeä. Pekoninsyönnin historia on kuitenkin ollut enemmän arkipäiväistä vatsan täyttämistä kuin hienostelevaa herkuttelua.