Lauantai, 25.3.2017
Aija, Aava

Tuttu supervilja kaura sopii puuron lisäksi vaikkapa smoothieen

Ruoka TILAAJILLE 
Kaurapuuro on monien mielestä se paras aamupuuro. Tämänkertainen kaurapuuro keitetään maitoon ja maustetaan kanelilla. Kauran ja kanelin maut sopivat yllättävän hyvin yhteen. Lautasella oleva höyryävä puuro saa maukkaan lisäkkeen taatelista…

Miksi hernekeittoa ja pannaria syödään nimenomaan torstaisin?

Ruoka TILAAJILLE 
Monella työpaikalla, kouluissa ja varsinkin puolustusvoimissa hernekeitto kuuluu torstaihin. Torstaiperinne juontaa juurensa Ruotsiin: siellä rokkaa ryystettiin toisinaan myös tiistaisin mutta erityisesti torstaisin. Pääsiäistä edeltävät perjantait olivat katolisia paastopäiviä, joihin piti…

Ihanan ilmavaa herkkua

Ruoka TILAAJILLE 
Marenki tuo ensimmäisenä luultavasti mieleen uunissa kuivatetun, pinnalta rapean mutta sisältä yhä nihkeän perinteisen herkun.

Perinneruoka kunniaan - miksi hakea ideoita kaukaa?

Ruoka TILAAJILLE 
Miksi suomalaiseen ravintolaan idea pitäisi tuoda ulkomailta? Miksi suomalaiset kokit osaavat paistaa kampasimpukat oikein mutta eivät ole koskaan leiponeet ruisleipää tai paistaneet kalakukkoa?

Veriappelsiinin sesonki on nyt

Ruoka
Appelsiinin verisukulainen veriappelsiini on appelsiinihyllyn helmi. Sen sesonki on lyhyt, tammikuun lopusta maaliskuun alkuun. Alun perin hedelmä on lähtöisin Sisiliasta, Etnan ylärinteiltä, mutta sitä tuotetaan myös Espanjan viileillä alueilla sekä…

Banaani tuo ruokiin täyteläistä makeutta

Ruoka TILAAJILLE 
Kotoinen banaani on välipalojen kuningas. Siinä on helposti kuljetettavassa paketissa paljon täyttävää energiaa, kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten rautaa, kaliumia ja magnesiumia. Lisäksi se on herkullinen ja helppo syötävä.

Mozzarellasta on moneksi

Ruoka TILAAJILLE 
Italialainen keittiö olisi vain varjo itsestään ilman mozzarellaa, niin usean klassikkoruuan perusraaka-aine se on. Kuten aina, nyrkkisääntö on, että mitä yksinkertaisempi ruoka, sen tärkeämpää on, että käyttää vain ensiluokkaisia raaka-aineita.…

Lastenkutsut ilman lautasia - katso herkulliset reseptit

Ruoka TILAAJILLE 
Kun lapsen syntymäpäivien juhlijat täyttävät talon, tunnelma kääntyy helposti hektiseksi. Juhlapäivän kiirettä voi vähentää valitsemalla juhlapöytään tarjoiluita, jotka pystyy valmistamaan hyvissä ajoin. Työlään täytekakun sijasta pöydän keskipisteenä voi olla kolmioleivistä…

Säästä ja tee lohimedaljongit itse - katso ohjeet

Ruoka TILAAJILLE 
Kalaa olisi hyvä syödä pari kertaa viikossa. Kala on mainio hyvien rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde. Kalaruokia kannattaisi tehdä vaihdellen eri kalalajeista, mutta kaupoissa on eniten tarjolla kasvatettua lohta.

Porkkana maistuu raskaiden jouluruokien päälle - katso reseptit

Ruoka
Joulun raskaiden perinneruokien jälkeen välipäivänä kaipaa jo jotain keveämpää. Tänä vuonna lounaspöydän tähdeksi voi nostaa porkkanan, jota on Euroopassakin syöty jo 1100-luvulla. Vaikka monen joulupöytään kuuluu porkkanalaatikko, Suomen syödyin avomaalla…

Otetaan maistiaiset tulevasta juhlasta

Ruoka TILAAJILLE 
Tervetuloa pikkujouluihin! Maistellaan joulua, mutta ei tehdä lanttulaatikkoa eikä tähtitorttuja. Jotain kevyempää, perinteille on aikaa sitten myöhemmin.

Karamellisoidut päärynät juuston kaveriksi

Ruoka
Kauniit karamellisoidut päärynät ovat kiva lisä juustojen kanssa. Päärynät sopivat hyvin myös joulupöytään kinkun lisukkeeksi tai suolaisen kylmäsavulohen kaveriksi. Karamellisoidut pähkinäpäärynät (6 annosta) 3 isoa päärynääsitruunamehua tummumisen estämiseksi1 rkl voita2…

Lehtitaikina on korvaamaton hätävara

Ruoka
Pakkasessa kannattaisi aina olla lehtitaikinaa. Siitä saa tehtyä nopeasti niin makeita kuin suolaisiakin naposteltavia. Täytteeksi käy oikeastaan mikä vain jääkaapista löytyvä.

Helppoja joulun herkkuja

Ruoka
Anders Wikströmin koti, idyllinen puutalo Sipoossa, on koristeltu jouluun jo hyvissä ajoin marraskuussa. Koko kansan tuntema kotileipuri kertoo olevansa viimeisen päälle jouluihminen.

Rouskuvat muffinit

Ruoka
Kookosjauhoja, kahvia ja suussa rouskuvia pähkinämuruja sisältävien muffinien rakenne on ihanan mehevä. Tarjoa kaverina maustamatonta jogurttia.