Tiistai, 31.5.2016
Helka, Helga

PAM pyysi neuvotteluihin lisäaikaa huomiseen

Kotimaa
Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo, että liitto pyytää omille kilpailykysopimusneuvotteluilleen lisäaikaa huomiseen. Liiton hallitus kokoontuu aamupäivällä käsittelemään tilannetta.

Vuoden tuomio Kouvolan polttopulloiskusta pysyi hovissa

Kotimaa
Itä-Suomen hovioikeus piti ennallaan tuomion Kouvolan syyskuisesta polttopulloiskusta. Käräjäoikeus oli tuominnut 50-vuotiaan paikallisen miehen tuhotyön yrityksestä vuodeksi vankeuteen. Mies heitti polttopullon turvapaikanhakijoiden hätämajoitustilan oven liepeille ikkunaan. Keskusrikospoliisin lausunto rekonstruktiosta osoittaa…

Stubb: Vielä on aikaa neuvotella, hallituksella ei ehtoja

Kotimaa
Hallitus ei tässä vaiheessa aseta minkäänlaisia ehtoja, voiko kilpailukykysopimus syntyä ilman Metalliliittoa ja Teknologiateollisuutta, sanoo valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.). Myös tämän päivän takaraja oli työmarkkinajärjestöjen itse asettama, hän muistuttaa.

Kilpailukykysopimus maalisuoralla - tätä sopimus tarkoittaisi

Kotimaa
Kilpailukykysopimuksen kohtalonhetket ovat käsillä tällä viikolla. Työmarkkinoiden keskusjärjestöt pääsivät sopuun sopimuksesta helmikuun lopussa, ja alakohtaiset soveltamisneuvottelut pitää käydä tänään tiistaina 31. toukokuuta kello 16 mennessä.

Genomikeskuksesta tehty jo alustava päätös

Kotimaa
Suomalaisten perimään ja sen terveysvaikutuksiin liittyvä tieto kootaan lähitulevaisuudessa todennäköisesti Suomen genomikeskukseen. Hallitus on jo alustavasti päättänyt keskuksen perustamisesta. Käytännössä keskus tarkoittaisi sitä, että tieto perinnöllisestä sairausalttiudesta tai esimerkiksi lääkkeiden…