Maanantai, 30.5.2016
Pasi
Kotimaa

Pahonpitelyt yleisillä paikoilla vähentyneet lähes neljänneksellä

  • Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen
  • Vesa-Matti Väärä
Veijo Miettinen joutui väkivallan kohteeksi huoltaessaan bussipysäkkiä. Veijo Miettinen joutui väkivallan kohteeksi huoltaessaan bussipysäkkiä.

Yleisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyjen määrä on vähentynyt lähes neljänneksellä. Poliisin  tietojen mukaan tammi-kesäkuun aikana kirjattiin 8528 tapausta, joka on 23 prosenttia vähemmän  kuin vuotta aikaisemmin.

Varsinainen kaduilla tapahtuva väkivalta on myös vähentynyt yli kymmenyksellä. Ne kirjataan nimikkeellä "muulla yleisellä paikalla tapahtuva väkivalta". Viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla niistä tehtiin lähes 6 700 ilmoitusta, kun tänä vuonna määrä oli alle 6 000.

Poliisiylitarkastaja Esko Kesti Poliisihallituksesta on sitä mieltä, että Suomessa on erittäin  epätodennäköistä joutua vieraan ihmisen pahoinpitelemäksi.

- Mitään tilastoja ja viitteitä ei ole siitä, että sivulliset joutuisivat entistä enemmän väkivallan uhriksi yleisillä paikoilla, Kesti sanoo.

Raisiossa asuva Veijo Miettinen, 62, joutui bussipysäkillä silmittömän väkivallan uhriksi neljä vuotta sitten. Hänelle jäi siitä pysyvä aivovamma.

Lue lisää aiheesta Sunnuntaisuomalaisesta.