Sunnuntai, 30.4.2017 
Miia, Mira, Mirva, Mirka
Kotimaa

Nyt se on virallista: Posteljoonit alkavat kerätä tietoja bensan hinnoista

  • Karjalainen

S-ryhmän ABC-ketju ja Posti ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä, jossa Postin työntekijät alkavat kerätä polttonesteiden hintatietoja S-ryhmän osuuskauppojen käyttöön. Yhteistyöstä oli jo aiemmin kirjoittelua mediassa, mutta tuolloin yhteistyöstä ei ollut sopimusta, minkä vuoksi kumpikaan osapuoli ei voinut kommentoida sitä.

Postin työntekijät keräävät polttonesteiden hintatietoja erikseen sovittavilla alueilla.

– Meillä on erilaisia tapoja kerätä markkinatietoja eri puolilla Suomea. Pääosin tietoja kerätään oman henkilökunnan voimin, mutta paikoin käytämme myös yhteistyökumppaneita apuna. Posti on nyt yksi näistä paikallisesti käytetyistä yhteistyökumppaneistamme, ABC-ketjujohtaja Antti Heikkinen kertoo.

Hintaseurantaa aiotaan käyttää ABC-ketjun hinnoittelun apuna.

– Postin etu datankeräämisen kumppanina on koko maan kattava verkosto ja postireitit, jotka kierrämme joka arkipäivä. Uudet älyteknologiat mahdollistavat erilaisen datan keräämisen yritysten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Uusi liiketoiminta on Postille tärkeää digitalisoituvassa maailmassa, ja kumppanuus ABC:n kanssa tuo lisää työtä verkostollemme, Postin liiketoimintajohtaja Mika Nikkola sanoo.

Kolumnit