Back
Julkaistu: 13.10.2013 04:27

Alankojen perheessä on musisoitu aina - "Ilkka olisi halunnut vain leikkiä viulutunneilla"

Karjalainen/Sunnuntaisuomalainen
Anna-Liisa Alanko on sitä mieltä, että Lapsen elämä voi pelastua, jos koulussa on yksikin häneen uskova opettaja. Anna-Liisa Alanko on sitä mieltä, että Lapsen elämä voi pelastua, jos koulussa on yksikin häneen uskova opettaja. Kuvaaja: Jarno Artika

Joensuulaisessa Alankojen perheessä on musisoitu ja runoiltu aina. Isä, pankinjohtaja Voitto Alanko, oli tenori Canzonetta-kuorossa. Äiti, filosofian tohtori ja opetusneuvos Anna-Liisa Alanko, esiintyi lausuntataiteilijana. Lapset, Ismo, Petri ja Ilkka Alanko sekä Satu Alanko-Rautamaa, menivät soittotunneille jo 4-5-vuotiaina. Muusikkourat eivät alkaneet kuitenkaan ilman säröjä.

- Ilkka olisi halunnut vain leikkiä viulutunneilla, ja Petri piiloutui ennen tunteja pöydän alle valittamaan mahakipua, Anna-Liisa Alanko, 78, muistelee. Perheen äidille opiskelu oli ollut aina helppoa. Ilkalle kirjojen lukeminen oli yhtä tuskaa, ja Ismo meinasi jättää koulun kesken lukiossa.

- Kehotin Ismoa kuuntelemaan koulussa edes toisella korvalla ja kirjoittelemaan muistivihkoon omiaan. Alangon mukaan lahjakkaiden lasten on annettava kasvaa rytmissään.

- Lapsen elämä voi pelastua, jos koulussa on yksikin häneen uskova opettaja.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.