Keskiviikko, 25.5.2016
Urpo
Kotimaa

Kyösti Kakkonen: Säätiöt hämäräkähminnän tyyssijoja

  • Karjalainen
  • Anni Karvinen
Säätiöt ovat hämäräkähminnän tyyssijoja, pamauttaa liikemies Kyösti Kakkonen. Säätiöt ovat hämäräkähminnän tyyssijoja, pamauttaa liikemies Kyösti Kakkonen.

Pohjoiskarjalaisen liikemiehen Kyösti Kakkosen mielestä vaalirahoituksen suurin salamyhkäisyys kätkeytyy säätiöiden ja ammattiyhdistysliikkeen kautta jaettavaan tukirahaan.

Ylen hastatteleman Kakkosen mielestä säätiöiden ja ay-kentän kautta jaettavan rahoituksen pitäisi olla jatkossa yhtä avointa kuin yritysten ja yksityisten antama vaalituki.

Vaalirahoitusta koskeneesta rikossyytteestä vapautunut Kakkonen hämmästelee, miksi yleishyödylliset säätiöt, joiden toimintakenttänä ovat esimerkiksi urheilu, lääketiede tai kulttuuri, ovat tukeneet poliittisia tarkoitusperiä. Kakkonen myös ihmettelee, miksi säätiöt saavat ylipäätään antaa vaalitukea.

- Säätiön rakenteeseenhan kuuluu, että ne ovat hyvin suljettuja, sisäsiittoisia, eräänlaisia hämäräkähminnän tyyssijoja. Hämmästelen esimerkiksi sitä, ovatko ruotsalaisen kansanpuolueen edustajat eräänlaisia säätiöasiamiehiä tämän päivän eduskunnassa, Kakkonen toteaa.