Keskiviikko, 25.5.2016
Urpo
Maakunta

Munakapelo hellittänyt Pohjois-Karjalassa

  • Karjalainen
Nyt riittää kananmunia Maire Mäkisenkin ostoskärryyn. Mäkinen oli keskiviikkona ostoksilla Joensuun keskustan Citymarketissa. Nyt riittää kananmunia Maire Mäkisenkin ostoskärryyn. Mäkinen oli keskiviikkona ostoksilla Joensuun keskustan Citymarketissa.

Keväällä Pohjois-Karjalaakin koetellut kananmunapula on helpottanut alkukesästä. Suurista marketeista kerrotaan, että kananmunahyllyllä on jälleen valinnanvaraa.

-  Tilanne on parantunut huomattavasti. Tavaraa on saatu kutakuinkin sen verran kuin on tilattu eli tarjonta alkaa vastata kysyntää, osastovastaava Petri Kumpulainen Pilkon Citymarketista kertoo.

Kumpulaisen mukaan vajausta on vain paikallisten tuottajien kananmunissa, joille kysyntää olisi enemmän kuin maakunnassa on tarjontaa.

Parannusta tilanteeseen ei ole luvassa lähiaikoina, sillä kananmunantuotanto on Pohjois-Karjalassa varsin vähäistä, kun verrataan Etelä- tai Länsi-Suomeen.

Kiihtelysvaaran Uskalissa kanalaa pyörittävä Mika Vatanen arvioi, että paikallisille tuottajille munapulasta saattoi olla jopa hyötyä.

-  Kun ketjut eivät pystyneet toimittamaan tavaraa riittävästi, tarjolla saattoi olla vain paikallisia kananmunia. Jotkut saattoivat saada sitä kautta uusia asiakkaita.

 

Lue lisää torstain Karjalaisesta.