Tiistai, 24.5.2016
Tuukka, Touko
Kotimaa

Parhaat mustikka-apajat löytyvät lenkkipolkujen liepeiltä - video

  • Karjalainen
  • Jarno Pääkkönen
Mustikkametsään ei ole kiire, sillä raakileita on vielä paljon. Mustikkametsään ei ole kiire, sillä raakileita on vielä paljon.

Mustikkametsään kannattaa lähteä, vaikka perimätietoa parhaista apajista ei olisikaan. Muutaman litran mustikoita kerää Joensuussa helposti, sillä lähimmät marjapaikat löytyvät keskustan tuntumasta: Mehtimäeltä ja Kanervalasta.

Marjastajan kannattaa suunnata myös kuntopoluille, sillä ulkoilureitit kulkevat usein marjametsissä. Lisäksi lenkkipolut ovat hyvä tukiverkko, jos suunnistustaidot ovat ruosteessa.

Joensuun seudulla mustikoita on tänä vuonna hyvin niin Pärnävaaran, Lykynlammen, Utranharjun kuin Repokallionkin maastossa. Uusia kohteita voi etsiä vaellus- ja retkeilyoppaista, joissa on usein kuvailtu, millaisessa metsässä reitti kulkee. Esimerkiksi Pyhäselässä sijaitseva Kalliojärven kierros kulkee kalliometsästä kostealle ranta-alueelle eli matkan varrella todennäköisesti on mustikkamaastoa.

Tänä kesänä mustikoiden löytäminen on helpompaa kuin parina edeltävänä kesänä; sateiden ansiosta mustikkaa löytyy myös sellaisista metsistä, joissa edellisvuosina sato on kuivuuden takia jäänyt heikoksi.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.