Lauantai, 25.3.2017
Aija, Aava

Sakari Oramo valittiin Atso Almilan seuraajaksi

Kulttuuri
Kapellimestari Sakari Oramo on kutsuttu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professoriksi viisivuotiskaudelle, joka alkaa vuoden 2020 alusta. Oramo seuraa tehtävässä professori Atso Almilaa, joka jää eläkkeelle kautensa päättyessä 2019.

Cristian Mungiu pohtii uusimmassa elokuvassaan vanhenemista

Kulttuuri TILAAJILLE 
Cristian Mungiu suhtautuu ehdottamaani metaforaan kohteliaan varauksellisesti. On lämmin syyspäivä Rakkautta & anarkiaa -elokuvajuhlien puolivälissä. Istumme helsinkiläisessä ravintolassa puhumassa Valmistujaisista, ohjaajan viimeisimmästä, joka palkittiin Cannesissa viime keväänä parhaasta ohjauksesta.

Vuokossa nauretaan ensi kesänä Vihtorin harha-askeleelle

Kulttuuri TILAAJILLE 
Ensi kesänä Vuokonjärven kesäteatterissa esitetään Tatu Pekkarisen kirjoittama ja Johanna Leksiksen sovittama ja ohjaama Vihtorin harha-askel. Näytelmä on komedia avioliitosta, jossa Vihtori on jäänyt auttamattomasti Klaaran tossun alle.

Putoamisen pelko kalvaa suomalaista keskiluokkaa

Kulttuuri TILAAJILLE 
Rikkain prosentti ihmisistä rikastuu. Myös kaikkein köyhimmät tulevat toimeen paremmin kuin ennen. Laaja keskiluokka on kuitenkin ahtaalla lähes koko läntisessä maailmassa. Tämä on hieman kärjistettynä professori Juha Siltalan uuden tutkimuksen…