Tiistai, 24.5.2016
Tuukka, Touko
Kulttuuri

Mooseksen perintö tv-tähtineen saapuu jälleen kesäteatteriin

  • Karjalainen
Miia Nuutila on kesäteatterikomedia Mooseksen perinnön Suvi Pohto, kuten samannimisessä tv-sarjassakin. Miia Nuutila on kesäteatterikomedia Mooseksen perinnön Suvi Pohto, kuten samannimisessä tv-sarjassakin.
Televisiosta tuttu Mooseksen perintö -hupailu toimii myös kesäteatterissa. Jukka Mäkisen ohjaaman komedian ensi-ilta on Joensuussa perjantaina.

–  Luvassa on spektaakkeli, jossa mennään autoilla ja mopoilla eikä turhia angstata, ohjaaja lupaa.

Viime vuoden katsojapalautteesta otettiin opiksi, ja Aurinkorinteelle rakennettiin tänä kesänä entistä yleisöystävällisempi katsomo. Myös oheisohjelmaa on luvassa myöhemmin esityskaudella.

Mooseksen perintö on jatkoa viimekesäiselle Joensuun Aurinkorinteellä nähdylle hupailulle Vain muutaman huijarin tähden. Tuttujen Kuusniemen kunnan asukkaiden toilailut jatkuvat itsenäisessä jatko-osassa, jossa Mooses Turpeisen poika saa isältään suuren perinnön, mistä taas alkaa mahdottomien sattumusten sarja.

Televisiossa miljoonayleisön kerännyt Maalaiskomedia-sarja kääntyi kesäteatteriin ohjaaja Jukka Mäkisen käsissä.

Myös näyttelijäkaarti on jo televisiosarjasta tuttua. Risto Salmi näyttelee Mooseksen pojan P. A. Turpeisen roolin.

Hän kertoo jättäytyneensä muun kesäteatterin tekemisestä jo vuosia sitten.

–  Olemme tosi yhteen hitsautunut porukka, tämä on kuin perhe, Salmi sanoo.

Samaa virkkoo tarmokkaan Suvi Pohdon roolissa nähtävä Miia Nuutila.

–  Tämä on niin leppoisaa hommaa, että se tuntuu puoliksi lomalta. On luksusta päästä tuttuun porukkaan, jossa on helppo olla, Nuutila sanoo.

–  Mukavaa vaihtelua tämä on kotioloihin. Vaikka tekstin päähän mättäminen stressaakin, se pitää mielen virkeänä. Ei dementoidu ihan täysin, Salmikin heittää.

 

Mooseksen perinnön ensi-ilta on perjantaina 15.6. kello 19 Laulurinteen takana Aurinkorinteellä. Viimeinen esitys nähdään 8. heinäkuuta. Näyttelijät ja muuta tuotantotiimiä on tavattavissa tänään tiistaina kello 10 Joensuun torilla.