Tiistai, 24.5.2016
Tuukka, Touko
Kulttuuri

Kerrankin ilman sadetta

  • Karjalainen
Olen onnistunut houkuttelemaan sadepilvet Mätäsvaaran kaivoslaguunin päälle aina, kun olen ollut paikalla Vaskiviikon konsertteja kuuntelemassa. Kun tänä vuonna sateet ovat langenneet ennätyksellisinä, laguuni säätyi vesiryöpyltä.

Johtajana Jukka Myllys

Pohjan sotilassoittokuntaa johtanut Jukka Myllys vitsailikin konsertin lopussa, että ennusteiden mukaan sadetta on luvassa kello 16. Aikaa oli kuitenkin sen verran, että encoren ehti vetäistä. Kun sotilassoittokunnasta on kysymys, Ohi on Markku Johanssonin sovituksena toimi oikein hyvin. Encore kuvaa konsertin ohjelmistoa hyvin. Tarjolla oli humppaa, dixielandia, charlstonia sekä big band -versioita.

Vaikka trumpettisektiossa muutamia pieniä vireysongelmia kuuluikin, konsertti oli hyvää mainosta Pohjan sotilassoittokunnalle. Se taipuu vaivattomasti moneen kovinkin erilaiseen soittotapaan. Orkesterista löytyy tarvittaessa myös solistiainesta.

Kaivoslaguunin akustiikka on hieno, mutta kuulijalle ei ole samantekevää, missä istuu. Tila hellii matalia ääniä eikä bassopuolella istuva yleisö normaalitilanteessa kuule huiluja kovin hyvin. Silloin kun töötätään, kaikki on kunnossa.

Jukka Myllys tuurasi kapellimestarina isyyslomalla ollutta Jaakko Nurilaa humoristisen suurieleisesti, mutta selkeällä ja tarkalla näytöllä.