Keskiviikko, 25.5.2016
Urpo
Maakunta

Joensuuhun noin 500 ulkomaalaista opiskelijaa

  • Karjalainen
Kielikurssi kokoaa Joensuuhun vaihto-opiskelijoita eri puolelta Suomea. Portugalilainen André Filipe Sousa Mendes (vas.) suuntaa opiskelemaan Hyvinkäälle ja saksalainen Malte Timo Kölling Kuopioon. Puolalainen Anna Muszynska jää Joensuuhun. Kielikurssi kokoaa Joensuuhun vaihto-opiskelijoita eri puolelta Suomea. Portugalilainen André Filipe Sousa Mendes (vas.) suuntaa opiskelemaan Hyvinkäälle ja saksalainen Malte Timo Kölling Kuopioon. Puolalainen Anna Muszynska jää Joensuuhun.
Vaikka ammattikorkeakoulun ja yliopiston lukuvuosi käynnistyy toden teolla vasta syyskuussa, moni ulkomaalaisista opiskelijoista on saapunut jo kaupunkiin.

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella aloittaa tänä syksynä 165 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa. Vaihto-opiskelijoita Joensuuhun saapuu 230. Sekä tutkinto-opiskelijoiden että vaihto-opiskelijoiden määrä on ollut hienoisessa kasvussa.

-  Puhutaan sellaisista 10-20 opiskelijan lisäyksistä verrattuna aiempiin vuosiin, Päivi Haltilahti Itä-Suomen yliopiston kansainvälisistä opiskelijapalveluista kertoo.

Kun vaihto-opiskelijat jakautuvat tasaisesti kaikkiin tiedekuntiin, ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat keskittyvät luonnon- ja metsätieteiden tiedekuntaan. Myös opiskelijoiden kotimaassa on selkeä kahtiajako vaihto- ja tutkinto-opiskelijoiden välillä: vaihto-opiskelijoista suurin osa on kotoisin Euroopasta, mutta tutkinto-opiskelijat tulevat pääasiassa Euroopan ulkopuolelta Aasiasta ja Afrikasta.

Myös Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ulkomaalaistaustaisista opiskelijoista valtaosa on venäläisiä. Seuraavaksi suurin yksittäinen maa on Vietnam.

Kaikkiaan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa aloittaa syyskuun alussa opintonsa lähes 90 ulkomaalaistaustaista opiskelijaa. Yli kaksi kolmasosaa ulkomaalaisista opiskelijoista aloittaa englanninkielisissä koulutusohjelmissa, joita ammattikorkeakoulussa on tarjolla kaksi: muotoilijaksi valmistava Design-koulutusohjelma sekä International Business -koulutusohjelma, joka vastaa tradenomin tutkintoa.