Back
Julkaistu: 02.02.2014 21:08

Mondo Mineralsin sähköpääkeskuksessa syttyi tulipalo

Karjalainen
Ison sähköpääkeskuksen tulipalo aiheutti vaaratilanteen Mondo Mineralsin tehtaalla Outokummun Talkkitiellä sunnuntai-iltana seitsemän jälkeen.

Tehtaan oma hälytinjärjestelmä ilmoitti, että sähköpääkeskus on tulessa. Palokunnan saapuessa paikalle tilassa oli savua, ja myös liekkejä näkyi.

Palokunta keskittyi aluksi tilojen tuulettamiseen ja hälytti tehtaan oma sähkömiehen paikalle. Tämän avustuksella palo saatiin sammutettua, ja jälkivartiointi jäi tehtaan kontolle.

Ilman hälytinjärjestelmää olisi voinut olla mahdollista, että viimeistään aamuyön tunteina Mondo Mineralsilla olisi riehunut iso tulipalo.

-  Tiloissa tosin on myös hiilidioksidilla toimiva automaattinen sammutusjärjestelmä, mutta huonomminkin tässä olisi voinut käydä, asemamestari Petteri Kohonen Outokummun paloasemalta kertoi.

kommentit

Heikki Saukkonen 03.02.2014 20:23 :
Jos on hyvin asennettu sammutusjärjestelmä, niin ei tuossakaan tapauksessa kuten Mondo Mineralsin palokin oli, ei suurta vaaraa olisi ollu, sillä järjestelmä olisi voinut katkaista virra kokonaan pois, eikä palo olisi enää jatkunut.

Uusimmat kuvagalleriat