Perjantai, 27.5.2016
Ritva
Maakunta

Tehovalvontaviikolla jäi kiinni 32 ylinopeutta ajanutta

  • Karjalainen

Viime viikolla suoritetussa liikenteen tehovalvonnassa Pohjois-Karjalan maakunnan alueella jäi kiinni 32 ylinopeutta ajanutta. Näistä kolme syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen  ylinopeuksien ollessa huomattavan suuria.

Myös muiden ylinopeutta ajaneiden ajonopeudet olivat selvästi yli tiekohtaisen sallitun nopeuden. Poliisin mukaan niissäkään ei ollut kysymys pienistä, huomaamatta tapahtuneista lipsahduksista.  Valvontaviikon ajoittuminen talvinopeuksien päättymiseen näyttää saaneen autoilijat tavallista suurempiin ylityksiin. Myös se, että valvontaa suunnattiin tällä kertaa pääosin alueille, joista on tullut valvotatoiveita ja valvontaa ei ole totuttu näkemään, näkyivät ylinopeuksien suuruudessa.

Suojatiensääntöjen rikkomisista annettiin rangaistuksia kolme kappaleetta. Yleisin rikkeen syy oli se, että  autoilija ajoi pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ohitse.

Valvonnassa kolme kuljettajaa menetti ajokorttinsa sekä viisi autoilijaa autoili ilman ajo-oikeutta. Myös yksi huumausainerikos tuli ilmi valvonnan yhteydessä.