Keskiviikko, 25.5.2016
Urpo
Maakunta

Kesälahdelta ja Kiteeltä vihreää kuntaliitokselle

  • Karjalainen
Ari Asikainen (vas.) ja Esa Lahtela ovat vetäneet neuvotteluja hyvässä hengessä. Ari Asikainen (vas.) ja Esa Lahtela ovat vetäneet neuvotteluja hyvässä hengessä.

Sekä Kesälahden kunnanhallitus että Kiteen kaupunginhallitus esittävät yksimielisesti kuntien yhdistämistä ensi vuoden alusta alkaen. Kiteellä asiasta ei käytetty edes puheenvuoroja, sen sijaan Kesälahdella liitoksesta käytiin yleiskeskustelua puolisen tuntia.

Kiteellä asian esitteli hallintojohtaja Ulla Huhtilainen, sillä kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen jääväsi itsensä. Kesälahdella kunnanjohtaja Jorma Turunen jääväsi itsensä silloin, kun käsittelyssä oli kunnanjohtajien asema.

Ulla Huhtilainen arvioi, että kuntaliitos on valmisteltu niin hyvin ja siitä on keskusteltu niin paljon, ettei kaupunginhallitus enää keksinyt asiasta uutta puhuttavaa. Kuntaliitoksesta on järjestetty useita tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia, ja sitä on voinut kommentoida kuntien verkkosivuilla.

Kuntien valtuustot päättävät kuntaliitoksesta tämän viikon torstaina. Kesälahden kunnanvaltuusto aloittaa kokouksensa kello 16 ja Kiteen kaupunginvaltuusto kaksi tuntia myöhemmin.