Torstai, 26.5.2016
Minna, Vilma, Miina
Maakunta

Joensuulaiselle Salme Nikkoselle äitienpäivän palkinto

  • Karjalainen
  • Otto Ponto
Salme Nikkonen on tänä vuonna ainoa pohjoiskarjalainen äiti, joka tunnustuksen ansiokkaasta kasvatustyöstä saa. Salme Nikkonen on tänä vuonna ainoa pohjoiskarjalainen äiti, joka tunnustuksen ansiokkaasta kasvatustyöstä saa.

Joensuun Rantakylässä asuva eläkkeellä oleva laitosapulainen Salme Nikkonen palkitaan tänään Helsingin Säätytalolla Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan kunniamerkillä. Hän on tänä vuonna ainoa pohjoiskarjalainen äiti, joka tunnustuksen ansiokkaasta kasvatustyöstä saa. Kaikkiaan tunnustuksen saa 33 äitiä.

Salme Nikkonen, 80, on kuuden lapsen äiti ja aktiivisesti esimerkiksi Joensuun työväenyhdistyksessä toiminut vapaaehtoistyöntekijä.

Nikkosen elämässä lapset ja nuoret ovat aina olleet läsnä. Omien lasten kasvattamisen lisäksi hän toimi Nuorten Kotkien ja TUL:n kesäleireillä keittäjänä.

Hän elätti perhettään pitkään yksinhuoltajana tehden monenlaisia töitä. Joensuun terveyskeskuksen laitosapulaisen työn lisäksi hän ompeli ja myi aikoinaan persoonallisia pillerihattuja Joensuun torilla.

–·Jokainen markka tarvittiin, että perheen talous pyöri, Nikkonen kertoo.

Iloisesti hän yllättyi kunniamerkistä ja siitä, että pääsee juhlaan, jota tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kunnioittavat läsnäolollaan. Valtiovallan tervehdyksen juhlassa esittää peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.).