Torstai, 26.5.2016
Minna, Vilma, Miina
Maakunta

Tuomo Puumala aloitti puheenjohtajaehdokkaiden vierailut

  • Karjalainen

Keskustan puheenjohtajaehdokkaiden Pohjois-Karjalan vierailut aloitti maanantaina Tuomo Puumala. Paavo Väyrynen kiertää maakuntaa huomenna tiistaina ja Juha Sipilä perjantaina. Timo Kaunisto ei ainakaan näillä näkymin tule maakuntaan.
Tuomo Puumalan mukaan keskustan tulisi palata alkiolaisuuden ytimeen. Hän puhui Joensuussa muun muassa eriarvoisuuden ja köyhyyden vähentämisestä sekä eri alueiden tasavertaisuudesta.
–·Tarvitaan koko Suomen kolmannen tien ohjelma, vahva ohjelma, jolla luodaan puitteet sille, että koko maassa voi yrittää ja elää.
Puumala toivoo, että valittiinpa puheenjohtajaksi kuka vain, yhdessä sovittaisiin, että valittua puheenjohtajaa tuetaan.
Puumala esitti toiveen, että puolueen sisällä vaikeat asiat, erityisesti henkilökemiaan liittyvät, puhuttaisiin "keittiönpöydän ääressä", eikä esimerkiksi iltapäivälehtien sivuilla.
Keskusta järjestää neuvoa antavan jäsenäänestyksen puolueen puheenjohtajasta. Jäsenäänestyksessä ehdokkaina ovat Puumala, Sipilä ja Väyrynen. Jäsenäänestyksen ennakkoäänestys alkoi piiritoimistolla tänään maanantaina.
Varsinaisen valinnan tekee keskustan puoluekokous Rovaniemellä kesäkuussa.