Maanantai, 30.5.2016
Pasi
Maakunta

Rääkkylässä oli valonpäivä

  • Karjalainen
Urho Siekkinen ujuttaa valokuitukaapelia Rääkkylän Niemisessä. Koko Rääkkylää kattavan tietoverkon rakentaminen alkoi. Urho Siekkinen ujuttaa valokuitukaapelia Rääkkylän Niemisessä. Koko Rääkkylää kattavan tietoverkon rakentaminen alkoi.
Karjalainen

Kesäkuun ensimmäinen päivä lienee tästä lähtien Rääkkylässä valonpäivä. Kunnanjohtaja Yrjö Eronen keksi idean kesken puheenvuoronsa, jonka hän piti koko kunnan kattavan tietoverkon aloittamisjuhlassa. Idea sai heti kannatusta.

Kaivinkoneet kaivoivat jo valokuidulle uraa Niemisessä, josta runkolinja etenee Rasivaaran kesän aikana. Parin vuoden sisällä koko kunnassa on nopeat tietoverkkoyhteydet. Kaapelia on sitten vedetty maahan 350 kilometriä.

Rääkkylän tietoverkon rakentaa osuuskunta. Rääkkylän mallissa palvelu on kaikille samanhintaista: omakodin liittymismaksu on sata euroa ja käyttö 50 euroa kuukaudessa.

Maakuntajohtaja Pentti Hyttinen onnitteli Rääkkylää sekä aktiivisuudesta että osuuskuntamallista. Hänestä Rääkkylästä on esimerkiksi koko maakunnalle. Moitteita Hyttiseltä saivat Joensuu, Kitee, Tohmajärvi ja Kesälahti, sillä näissä kunnissa ei ole päätetty edes, kilpailutetaanko laajakaistahankkeet ja jos, niin milloin.