Tiistai, 31.5.2016
Helka, Helga
Maakunta

Poliisilla ollut vilkas viikonloppu - tehtäviä lähes 300

  • Karjalainen
Koulujen päätösviikonloppu on alkanut Pohjois-Karjalassa poliisin kannalta melko vilkkaasti koleasta ja epävakaasta säästä huolimatta.

Hätäkeskuksen tietojärjestelmään on kirjattu perjantain kello 18:n ja lauantain kello 18:n välisenä aikana 290 poliisitehtävää. Rikosilmoituksia on kirjattu 50 ja poliisilakiperusteisia kiinniottoja 29.

Lauantaialkuillan aikana poliisia ovat työllistäneet Joensuussa muun muassa Linnunlahdelle kerääntyvä, koulujen päättymistä juhliva nuoriso.

Kiteellä Kaprakantiellä paljastui törkeä rattijuopumus perjantaina kello 19.30. 58-vuotiaan kiteeläismiehen epämääräisestä ajelusta taloyhtiön pihalla oli tehty ilmoitus hätäkeskukseen, ja poliisipartio tavoitti miehen läheisestä asunnosta. Puhalluskokeen tulos 2,55 promillea.

Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja kuljetettiin verikokeisiin.

Tohmajärven Kauppakadulla vuonna 1994 syntynyt mies löi 1986 syntynyttä miestä ruuvimeisselillä useaan kertaan lauantain vastaisena yönä kello 1.35.

Ravintolan järjestyksenvalvoja otti tekijän kiinni ja sai tämän käsirautoihin. Tekijän hallusta löytyi lisäksi luvaton kaasusumutin.

Uhrin vammat ovat melko lieviä.

Joensuun Linnunlahdella vuonna 1993 syntynyt mies pahoinpiteli vuonna 1994 syntynyttä naista ja 1993 syntynyttä miestä lyömällä ja potkimalla perjantai-iltana vähän ennen puoltayötä. Uhrien vammat jäivät lieviksi.

Poliisi otti tekijän kiinni tapahtumapaikalta.