Back
Julkaistu: 14.06.2012 23:00  |  Päivitetty: 15.06.2012 13:50

"Karhut ja muut pedot ovat täällä jossain" - kuvagalleria Patvinsuolta

Karjalainen
Patvinsuon kansallispuisto juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään. Patvinsuon kansallispuisto juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään. Kuvaaja: Kimmo Kirves

Lieksan ja Ilomantsin raja-alueella sijaitsevan Patvinsuon kansallispuiston valtteja ovat hiljaisuus ja luonnontilaiset suot.

Patvinsuo on kansainvälisestikin merkittävä suojelu- ja tutkimusalue, sillä noin 12 000 vuosittaisesta kävijästä jopa viidennes on ulkomaalaisia.

Pohjois-Eurooppaa matkailuautollaan kiertävät hollantilaiset Johan ja Loes Schaerlaeckens tykästyivät Patvinsuohon niin, että palasivat sinne toistamiseen.

- Meitä kiehtoo tietoisuus siitä, että karhut ja muut pedot ovat täällä jossain. Niitä ei näe, mutta niiden olemassaolon tuntee, Johan Schaerlaeckens kuvailee.

Hollantilaisparin tavoin valtaosa Patvinsuolle saapuvista on omatoimimatkailijoita.

- Opastuksia varataan vain jokunen kesässä, sillä suurin osa haluaa liikkua itsekseen, kansallispuiston opas Marko Haapalehto kertoo.

Kansallispuisto juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään. Juhlavuoden kunniaksi Metsähallituksen luontopalvelut järjestää kaksi yleisölle avointa retkeä: 30-vuotisjuhlaa vietetään 17.6., ja syysretki järjestetään 16.9.

Uusimmat kuvagalleriat