Torstai, 26.5.2016
Minna, Vilma, Miina
Maakunta

"Karhut ja muut pedot ovat täällä jossain" - kuvagalleria Patvinsuolta

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Patvinsuon kansallispuisto juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään. Patvinsuon kansallispuisto juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään.

Lieksan ja Ilomantsin raja-alueella sijaitsevan Patvinsuon kansallispuiston valtteja ovat hiljaisuus ja luonnontilaiset suot.

Patvinsuo on kansainvälisestikin merkittävä suojelu- ja tutkimusalue, sillä noin 12 000 vuosittaisesta kävijästä jopa viidennes on ulkomaalaisia.

Pohjois-Eurooppaa matkailuautollaan kiertävät hollantilaiset Johan ja Loes Schaerlaeckens tykästyivät Patvinsuohon niin, että palasivat sinne toistamiseen.

- Meitä kiehtoo tietoisuus siitä, että karhut ja muut pedot ovat täällä jossain. Niitä ei näe, mutta niiden olemassaolon tuntee, Johan Schaerlaeckens kuvailee.

Hollantilaisparin tavoin valtaosa Patvinsuolle saapuvista on omatoimimatkailijoita.

- Opastuksia varataan vain jokunen kesässä, sillä suurin osa haluaa liikkua itsekseen, kansallispuiston opas Marko Haapalehto kertoo.

Kansallispuisto juhlii tänä vuonna kolmekymppisiään. Juhlavuoden kunniaksi Metsähallituksen luontopalvelut järjestää kaksi yleisölle avointa retkeä: 30-vuotisjuhlaa vietetään 17.6., ja syysretki järjestetään 16.9.