Lauantai, 28.5.2016
Alma
Maakunta

Skeittaajat eivät saa Noljakkaan haluamaansa skeittipuistoa - video

  • Karjalainen
Santeri Sihvonen (vas.) ja Aleksi Martikainen eivät pääse skeittaamaan Noljakassa tänäkään kesänä. Santeri Sihvonen (vas.) ja Aleksi Martikainen eivät pääse skeittaamaan Noljakassa tänäkään kesänä.

Jos Aleksi Martikaisen ja Santeri Sihvosen edustama skeittaajaporukka saisi kaupungilta luvan rakentaa, Noljakan Erkinpellontien tyhjälle asfalttikentälle kohoaisi pieni skeittipuisto.

-  Tällä hetkellä Joensuussa on liian vähän tilaa skeittaajille. Mehtimäen skeittiparkki on lähes aina täynnä ja heikosti rakennettu, Sihvonen kertoo.

Lupaa ei tule, koska kenttä on julkinen alue. Puistot pitää rakentaa tarkkojen kriteereiden mukaisesti, sillä kaupunki on vastuussa paikalla sattuneista onnettomuuksista. Yksittäiset skeittaajat eivät voi laittaa puistoa pystyyn julkiselle alueelle omin päin.

Martikaisen ja Sihvosen käsitys on, että kaupunki pitää Noljakan aluetta nykyisellään valmiina skeittipaikkana. Kaupunginpuutarhuri Ari Tolvanen kertoo, ettei siitä ole kyse.

-  Aluetta on joskus pidetty vaihtoehtona skeittipuistolle, mutta ei se valmis tila ole. Voi siellä toki skeitata, mutta se on varmasti aika tylsää.

Martikaisen ja Sihvosen tavoitteena oli saada puisto pystyyn tänä kesänä, mutta ongelmien takia sellaista tuskin nähdään Noljakassa.

 

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.