Sunnuntai, 29.5.2016
Oliver, Olivia, Oiva
Talous

Piha- ja puutarhakaupoissa odotetaan aurinkoa

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Lehmon puutarhatilan yrittäjä Ulla Romppanen tarkastaa, että kasvihuoneessa kesäkauteen valmistautuvat kukat voivat hyvin. Lehmon puutarhatilan yrittäjä Ulla Romppanen tarkastaa, että kasvihuoneessa kesäkauteen valmistautuvat kukat voivat hyvin.

Monen mieli tekee jo puutarhan laittoon, mutta sää on toistaiseksi asettanut rajoituksensa. Puutarhamyymälöissä kesäsesonki on kuitenkin käynnistymäisillään. Mitä enemmän aurinko paistaa, sitä enemmän myös asiakkaita kaupoissa riittää. Grilli- ja puutarhakalustekauppaa käydään jo nyt, ja istutuksia aletaan tehdä heti, kun lumet ja routa sulavat. Prisman johtajan Olli Kurpan mukaan kalusteissa satsataan koko ajan enemmän laatuun.

Tänä vuonna puutarha- ja piha-alan kevätsesonki on käynnistymässä viimevuotista myöhemmin. Lehmon puutarhatilan yrittäjä Ulla Romppanen kertoo, että nyt ollaan kaksi viikkoa viime vuodesta jäljessä.

Esimerkiksi siemenkauppa käy jo vilkkaasti. Erityisen suosittuja ovat syötävät kasvit. Erilaisia yrttejä kasvatetaan runsaasti muun muassa parvekkeilla.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.