Sunnuntai, 1.5.2016
Vappu, Valpuri

Irakin pääministeri vaatii rangaistuksia parlamenttiin tunkeutuneille

Ulkomaat
Tuhannet mielenosoittajat ovat jääneet viettämään aikaa Irakin parlamenttiin, vaikka maan pääministeri on vaatinut rangaistuksia mellakoitsijoille. Mielenosoittajat tunkeutuivat eilen Bagdadin turvavyöhykkeellä sijaitsevaan parlamenttiin vastalauseena maan poliittisen järjestelmän lamaannukselle.

Yhdysvallat vaatii Syyriaa lopettamaan Aleppon pommittamisen

Ulkomaat
Yhdysvallat vaatii Syyrian hallitusta lopettamaan ilmaiskut Aleppoon. Ulkoministeri John Kerry matkustaa tänään Geneveen neuvottelemaan Syyrian tilanteesta YK:n erityislähettilään Staffan de Misturan sekä Jordanian ja Saudi-Arabian ulkoministerien kanssa.

Saksa ja Itävalta patistavat EU:ta jatkamaan rajatarkastuksia

Ulkomaat
Saksa ja Itävalta kertovat keskustelevansa Euroopan unionin kanssa väliaikaisten rajatarkastusten jatkoajasta Schengen-alueella. Rajatarkastukset otettiin käyttöön viime vuonna, kun Eurooppaan saapuneiden pakolaisten tilanne uhkasi riistäytyä käsistä. Tarkastusten sovittu takaraja tulee kuitenkin…

Mielenosoittajat rynnistivät Irakin parlamenttiin

Ulkomaat
Tuhannet mielenosoittajat tunkeutuivat Bagdadin turvavyöhykkeelle ja hyökkäsivät maan parlamenttiin lauantaina. Mielenilmaus oli vastalause Irakin parlamentille, joka ei taaskaan kyennyt hyväksymään maahan uutta hallitusta.

Eksynyt näätä käräytti Cernin hiukkaskiihdyttimeen oikosulun

Ulkomaat
Väärään paikkaan hiippaillut näätä on aiheuttanut oikosulun maailman suurimmassa hiukkaskiihdyttimessä Sveitsin ja Ranskan rajalla. Cernin LHC-hiukkastörmäytin kärsi perjantaina vakavan sähköhäiriön, kun näätä eksyi yhteen laitoksen muuntajista ja nakersi sähköjohtoja.

Uudistusmieliset menestyivät Iranin täydennysvaaleissa

Ulkomaat
Uudistusmieliset ja maltilliset poliitikot ovat menestyneet Iranin parlamentin täydennysvaaleissa. Alustavien tulosten mukaan maltillisen presidentti Hasan Ruhanin kannattajat ovat voittaneet suurimman osan 68:sta avoimeksi jääneestä paikasta.

YK:n turvallisuusneuvosto: Länsi-Saharan operaatio kuntoon

Ulkomaat
YK:n turvallisuusneuvosto päätti perjantai-iltana laajentaa YK:n rauhanturvaoperaation Länsi-Saharassa takaisin täysimittaiseksi. Turvallisuusneuvosto oli kuitenkin erimielinen siitä, mitä päätös edellyttää Marokolta, joka pitää Länsi-Saharaa osana omaa aluettaan.