play

Blogi: Virallista ensilunta saadaan vielä odottaa useimmilla maakunnan mittausasemilla

Maa valkaistui Pyhäselän Reijolassa sunnuntaiaamupäivän aikana.

Maa valkaistui Pyhäselän Reijolassa sunnuntaiaamupäivän aikana. Kuva: Eero Könönen

Eero Könönen

Maa valkaistui sunnuntaina koko Pohjois-Karjalassa aamupäivän lumisateen myötä, mutta viralliseksi ensilumeksi siitä ei ollut, sillä aamukahdeksan mittauksessa lähes kaikilla mittausasemilla mitattiin nollalukemat.

Lunta satoi puoleenpäivään mennessä esimerkiksi Joensuun Linnunlahdella, Lieksan Lampelassa ja Tohmajärven Kemiessä noin viiden sentin verran, mutta maanantaiaamuun mennessä lumipeite oli sulanut pois.

Sunnuntaiaamun mittauksessa lunta oli vain Outokummun Viuruniemessä neljä ja Juuan Niemelässä kaksi senttiä sekä Nurmeksen Mujejärvellä sentin verran.

Lumipeitteeksi mitattiin sunnuntaina päivällä neljä senttiä.

Lumipeitteeksi mitattiin sunnuntaina päivällä neljä senttiä.

Juukaan ensilumi oli tosin saatu jo 1. marraskuuta, jonka jälkeen se oli sulanut pois. Samoin ensilumeksi vaadittava lumipeite oli mitattu Ilomantsin Mekrijärvellä 4. marraskuuta, mutta vielä sunnuntaiaamuna maa oli siellä lumeton. Ilomantsiinkin lunta saatiin sunnuntaina, mutta maanantaiaamuna kaikkialla Pohjois-Karjalassa maa oli paljas yön reippaiden plusasteiden myötä.

Lunta oli eniten sunnuntaiaamuna Inarin matkailukeskuksessa, jossa lumipeitteeksi mitattiin seitsemän senttiä. Lumiraja kulki maanantaiaamuna suunnilleen Oulun korkeudella ja Inarissa sekä Kittilässä lumipeite oli kasvanut 10 senttiin.

Maanantaina harvinaisen lämmintä

Lämpötila kipusi maanantaina aamupäivän aikana vuodenaikaan nähden harvinaisen korkeisiin lukemiin. Juuan Niemelässä mitattiin klo 10.30:n aikaan 7,9, Tohmajärven Kemiessä 7,8 ja Joensuun lentoasemalla Liperissä 7,7 astetta.

Myös marraskuun alku on ollut keskimääräistä lämpimämpi. Korkein keskilämpötila on kuuden ensimmäisen päivän jälkeen Liperin Tuiskavanluodossa, jossa on mitattu 2,4 astetta.  Joensuun Linnunlahden keskilämpölukemat ovat 1,9, Juuan Niemelän 1,7 ja Valtimon kirkonkylän 1,6 astetta.

Viileintä on ollut itärajalla Ilomantsissa, jossa sekä Mekrijärven (-0,5) että Pötsönvaaran (-0,7) keskilämpötila on jäänyt miinukselle.

Toivoa hiihtokeleistä ei näyttäisi olevan suurimmassa osassa maakuntaa ainakaan seuraavan puolentoista viikon aikana, sillä lämpötilat pysyvät plussan puolella. Nurmekseen saataneen kuitenkin ohut lumipeite tiistain aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Joensuu iltavalaistuksessa.

Joensuu iltavalaistuksessa.

Marraskuu 2022: Keskilämpötila 6. päivän jälkeen

Suluissa normaali (1991-2020) koko marraskuun keskilämpötila:


Liperi, Tuiskavanluoto 2,4


Joensuu, Linnunlahti 1,9


Juuka, Niemelä 1,7 (-2,0)


Nurmes, Valtimo 1,6 (-2,2)


Liperi, Joensuun lentoasema 1,5 (-1,6)


Joensuu, Reijola 1,4


Lieksa, Lampela 1,2 (-1,9)


Tohmajärvi, Kemie 0,5 (-1,6)


Ilomantsi, Mekrijärvi -0,5 (-2,4)


Ilomantsi, Pötsönvaara -0,7


Muu Suomi:


Helsinki, Kaisaniemi 6,5 (2,4)


Sodankylä, Tähtelä 0,0 (-6,0

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi