Lauantai, 6.3.2021 
Tarmo
Pääkirjoitus

Mäkäräinen hiihti ja ampui itsensä meidän Kaisaksi

  • Karjalainen
Pohjois-Karjalan Maakunnan kehittäjä -palkinnon saaneiden kavalkadi osoittaa, ettei Pohjois-Karjalassa tarvita keksimällä keksiä palkittavia. Ansioituneita, palkintonsa ansaitsevia riittää kyllä, ja ilahduttavasti monella alalla.

Vain monipuolinen, monialainen maakunta voi olla kehittyvä maakunta. Yhdellä jalalla ei jaksaisi pitkään seistä eikä juoksemaan kykenisi ollenkaan.

Kaisa Mäkäräinen sai vuoden 2020 kehittäjäpalkinnon harmillisesti vaatimattomin juhlallisuuksin, mutta minkäpäs sille voi. Mäkäräinen ei kuitenkaan ole mikään välivuoden valinta, sillä hänellä on maakunnan kehitykseen isompi panos kuin hiihtolatujen ja ampumapaikkojen voittoja ja tappioita seuratessa tuli äkkipäätä ajatelleeksikaan.

Ilman Kaisa Mäkäräisen menestystä ampumahiihtäjänä Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen kehittäminen nykyiselle tasolle olisi ollut varmasti huomattavasti vaikeampaa. Mäkäräisen menestys antoi sekä yleistä oikeutusta että innostusta ampumahiihtokeskuksen ja jopa koko Kontioniemen alueen kehittämiseen. Näin Mäkäräinen jättää pitkän jäljen paitsi urheiluun myös esimerkiksi matkailuun ja maakunnan yleiseen elinvoimaan.

Mäkäräinen on myös siinä mielessä maakunnan kehittäjä, että hänestä tuli meidän Kaisa. Pohjoiskarjalaisten sydämet pamppailivat yhdessä jännittäen, osuuko vai ei. Hänen voittonsa olivat meidän yhteisiä voittojamme.

Tänä iltana valitaan Pohjois-Karjalan Vuoden urheilija. Voitosta tiukasti kamppailee tässäkin kisassa taas Kaisa Mäkäräinen. Onko yksikin maailmancupin osakilpailun voitto ampumahiihdossa enemmän vai vähemmän kuin Suomen vahvin mies -kisavoitto kolmatta kertaa?

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi