play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: SM-hiihdoissa säväyttänyt kiteeläiskasvatti Miro Karppanen, 23, selätti ylirasitustilan ja nousi Suomen kärkihiihtäjien joukkoon – Karppanen kertoo kehityksestään ja tulevaisuuden haaveistaan

Jarmo Sieviläinen

Kiteeläislähtöinen hiihtäjä Miro Karppanen, 23, kohosi viikonloppuna Imatran SM-hiihtojen yllätysmenestyjäksi. Karppanen piti parisprintin loppukirissä takanaan parisprintin MM-mitalistin Joni Mäen ja sivakoi Imatran Urheilijoiden joukkueen SM-kultaan. Sunnuntaina Karppanen saavutti sprintin SM-hopeaa.

Karppanen kertoo Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-ohjelmassa, mistä hänen hyvä vireensä kumpuaa ja mitä ajatuksia hänelle jäi onnistumisista hankalien vuosien jälkeen.

Vuokatissa asuva kiteeläiskasvatti kärsi ylirasitustilasta, kun hän urheili viimeistä kautta 20-vuotiaiden sarjassa. Vaikeudet jatkuivat armeija-aikana, mutta viime vuosina Karppanen on päässyt harjoittelemaan hyvin, mikä näkyy nyt tuloksissa.

Karppanen paljastaa ohjelmassa, ettei hänelle ole löytynyt vielä selkeää bravuurimatkaa. Hiihtäjän kanssa käydään läpi myös hänen tulevaisuuden tavoitteitaan.

Karppanen kertoo ohjelmassa taustan sille, miksi hän vaihtoi pari vuotta sitten Kiteen Urheilijoista Imatran Urheilijoihin. Hiihtäjälupaus muistelee myös lapsuuttaan Kiteellä, jolloin hän kisaili ladulla esimerkiksi Kiteen Pallosta tutun pesäpalloilijan Hannes Pekkisen kanssa.

Ohjelmassa käsitellään Karppasen kanssa helmikuussa pidettäviä Pekingin talviolympialaisia ja kuullaan myös urheilumaailman plussat ja miinukset. Toimittajina ovat mukana Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen.

Viime perjantaina Miro Karppanen voitti parisprintin SM-kultaa yhdessä Olli Ahosen kanssa.

Viime perjantaina Miro Karppanen voitti parisprintin SM-kultaa yhdessä Olli Ahosen kanssa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Miro Karppanen on monipuolinen hiihtäjä, joka menestyy yhtälailla sekä sprinttimatkoilla että pitemmillä matkoilla.

Miro Karppanen on monipuolinen hiihtäjä, joka menestyy yhtälailla sekä sprinttimatkoilla että pitemmillä matkoilla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi