play

Kuuntele: Mari Eder ei kilpaile Kontiolahden gp-kisoissa – enolaislähtöinen ampumahiihtäjä kertoo tilanteensa alkavan olympiatalven alla Aitiopaikalla-ohjelmassa

Jarmo Sieviläinen

Enon Kisa-Poikien ampumahiihtäjä Mari Eder, 33, ei kilpaile tulevana viikonloppuna Kontiolahden gp-kisoissa. Vuokatin katsastuskisat voittanut Eder suuntaa perjantaina nykyiseen asuinmaahansa Itävaltaan harjoittelemaan. Hänen paikkansa on jo selvä marraskuun lopussa alkavaan maailmancupiin.

– Aikaistin matkustamisen Itävaltaan, jossa viimeinen harjoitusleiri on korkealla. Halusimme sinne rauhallisen harjoitusjakson. Meillä on harjoitusleirin ohessa myös kisat Obertilliachissa, Eder selvittää Karjalaisen nettisivujen Aitiopaikalla-ohjelmassa.

Mari Eder käy läpi ohjelmassa valmistautumistaan alkavaan olympiatalveen. Ederin valmennus muuttui täksi kaudeksi ja hänen uransa jatkuu itävaltalaisen Reinhard Gösweinerin ohjauksessa. Gösweiner on myös Valko-Venäjän naisten maajoukkueen valmentaja.

Ohjelmassa puidaan tulevan kauden lisäksi Ederin uraa ja tulevaisuutta. Mari Ederistä on tulossa helmikuussa ensimmäinen Pohjois-Karjalan seurojen urheilija, joka osallistuu olympialaisiin jo neljännen kerran urallaan.

– Vuonna 2010 pääsin Vancouveriin, kun voitin hiihdossa nuorten MM-kultaa. Sotshin olympialaisissa 2014 olin täysin kipeänä, ja Etelä-Koreassa 2018 olin pettynyt ja muuten vaan mustat mielessä, Eder kertaa.

Mari Eder kertoo tehneensä harjoittelussa virheitä kaudella 2017–2018.

– Olin alkukaudesta todella hyvässä kunnossa ja jatkoimme alkukauden kisojen aikana kovaa harjoittelua, mutta en päässyt lopulta koko kaudella huippukuntoon. Sitä jarrua ei nyt paineta, sen verran on jäänyt siitä edellisestä olympiakaudesta hampaankoloon, Eder toteaa.

Eder kertoo, että hänet nähdään tällä kaudella kansainvälisissä kisoissa vain ampumahiihtäjänä – ei enää maastohiihtäjänä.

Mari Ederin kanssa Aitiopaikalla-ohjelmassa ovat keskustelemassa Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen. Ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

Kotikonnuillaan Pohjois-Karjalassa piipahtanut Mari Eder vieraili reissullaan myös Aitiopaikalla-ohjelmassa.

Kotikonnuillaan Pohjois-Karjalassa piipahtanut Mari Eder vieraili reissullaan myös Aitiopaikalla-ohjelmassa. Kuva: Kimmo Kirves

Ampumahiihdon Kontiolahden gp-kisat ovat nähtävissä suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilla tulevana lauantaina kello 10.50 alkaen. Lähetykseen pääsee osoitteessa karjalainen.fi/live.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi