Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Maakunta

Viritetty mopoauto kulki 72 km/h Liperissä - kuljettajalle pitkä lista seuraamuksia

  • Anni Kuittinen
Poliisipartio mittasi alkuviikosta törkeän ylinopeuden mopoautolle Liperissä Polvijärventiellä. Poliisin tutka näytti mopoauton nopeudeksi 72 km/h, kun mopoauton suurin sallittu nopeus on 45 km/h.

Poliisi varmisti koeajolla, että kyseistä kulkupeliä oli viritetty ja se sen vuoksi kulki ylinopeutta.

- Näin kovaa kulkevan mopoauton ajoneuvoluokka muuttuu, joten se olisi pitänyt muutoskatsastaa ja kuljettajalta olisi vaadittu vähintään B -luokan ajokortti, mitä ei tässä tapauksessa kuljettajana toimineella 16 -vuotiaalla polvijärveläisellä pojalla ollut, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Mopoautosta poistettiin rekisterikilpi ja kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Lisäksi asiasta meni tieto Trafiin ja vakuutuskeskukseen, joilla on mahdollisuus määrätä vielä lisäseuraamuksia.

Kuljettaja sai myös sakkorangaistuksen kahdesta ajoneuvorikkomuksesta, liikennerikkomuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta eli kortitta ajosta.

- Tässä vähän ajattelemisen aihetta mopoilijoille, mopoautoilijoille sekä heidän vanhemmille eli tällaisia seuraamuksia viritetystä menopelistä voi tulla muun tietoisen turvallisuusriskin ottamisen lisäksi, poliisi toteaa lopuksi.