play

Kuuntele Aitiopaikalla-ohjelma: Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen sairasti itsekin koronan ja kertoo jääkiekkoseuran vetämisestä vaikeassa korona-arjessa

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa käsitellään korona-ajan ongelmia yhdistettynä jääkiekkoseuran vetämiseen Mestiksessä. Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen käy läpi, millaisessa ahdingossa käytännössä ilman yleisöä pelaavat Mestis-seurat ovat tällä hetkellä.

Lipposen kanssa perataan läpi myös korona-ajan kaksivuotinen matka. Lipponen on vetänyt uudistunutta JoKP:a keväästä 2020, ja mukaan on mahtunut monia vaiheita. Välillä pelaajisto lomautettiin, manageri sairasti myös itse koronan ja samaan aikaan Mehtimäen jäähallissa oli tulipalo.

– Makasin kesällä koronan kourissa sängyssä, kun minulle lähetettiin videoleike jäähallista, joka oli tulessa. Silloin mietin, että mitähän tästä tulee. Minulla oli kovat alilämmöt ja lihaskivut ja olin 21 päivää eristyksessä. Väsymys näkyi senkin jälkeen, Lipponen kuvailee.

Tällä hetkellä Kiekko-Pojat painii paitsi korona-ajan tulojen menetyksen ja epävarmuuden niin myös kapean miehistön kanssa, kun sivussa on runsaasti pelaajia loukkaantumisten, sairasteluiden ja koronalle altistumisten takia.

Lipponen kertoo ohjelmassa, että JoKP:n tulevan viikonlopun vierasottelut ovat tämän takia vaakalaudalla. Keskiviikkona selvisi, että korona on tarttunut myös JoKP:n miehistöön.

Tällä hetkellä Mestis-seurat toivovat ja odottavat koronatukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Veikkaan, että osa muista Mestis-seuroista pystyy pelamaan tyhjille katsomoille enää pelin tai pari. Jos näin jatkuu, niin pitää miettiä muita keinoja saada tuloja.

Isossa kuvassa Joensuun Kiekko-Poikien tavoitteena on vakiintua Mestiksen kärkeen ja pyrkiä jossakin vaiheessa kohti SM-liigaa. Lipponen iloitsee, että Mehtimäen jäähalliin tehdään mittava noin 13 miljoonan euron remontti.

– Aluksi haluamme laittaa talouden kuntoon ja vakiintua Mestiksessä sijoille 1–4. Tulevaisuudessa haaveena on liiga ja tarjota pelaajille vieläkin ammattimaisempi paikka kehittyä. Uusiutuva jäähalli tarjoaa loistavat mahdollisuudet kehittää toimintaa.

Lipposen kanssa Aitiopaikalla-ohjelmassa ovat keskustelemassa Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen. Käsittelyssä ovat myös urheilumaailman plussat ja miinukset.

Ohjelma on kuunneltavissa Karjalaisen verkkosivujen lisäksi Radio Rexiltä keskiviikkoisin kello 18 jälkeen. Radio-ohjelmassa vieraat kertovat heille tärkeät biisit perusteluiden kera.

Jaakko Lipposen aika Joensuun Kiekko-Poikien managerina on ollut täynnä koronan tuomia huolia.

Jaakko Lipposen aika Joensuun Kiekko-Poikien managerina on ollut täynnä koronan tuomia huolia. Kuva: Juha Inkinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aiemmat Aitiopaikalla-podcastit on kuunneltavissa täällä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi