play

Alle vuoden Joensuussa asunut Stanislav Yurov, 44, perusti ruuan verkkokaupan, jota pyörittää yhdessä vaimonsa kanssa – "Voimme vaikka katsoa kotona elokuvaa tilauksia odotellessa"

Stanislav Yurov kertoo valmistuneensa Venäjällä lääkäriksi vuonna 2000 ja työskennelleensä kirurgina kolme vuotta ennen yrittäjän uraansa.

Stanislav Yurov kertoo valmistuneensa Venäjällä lääkäriksi vuonna 2000 ja työskennelleensä kirurgina kolme vuotta ennen yrittäjän uraansa. Kuva: Mikko Makkonen

Olli Sorjonen

Juttu on julkaistu Karjalaisessa ensimmäisen kerran 2.2.2022.

Venäläinen Stanislav Yurov, 44, muutti alle vuosi sitten Suomeen ja Joensuuhun. Nyt hän sekä opiskelee että pyörittää hyvällä kasvu-uralla olevaa päivittäistavaroiden kotiinkuljetuspalvelua nimeltään 15min.fi.

Nimensä mukaisesti palvelu tuo tilatut tavarat kotiovelle viidessätoista minuutissa. Yrityksen valikoimasta ja omasta varastosta löytyy tällä hetkellä noin 1 300 eri tuotetta, pääasiassa elintarvikkeita.

Yurov kertoo, että ihmisille on ollut aluksi vaikea uskoa, että tuotteet saa tosiaan niin nopeasti kotiovelleen, eikä tilausten keräystä ja toimittamista tarvitse odotella seuraavaan päivään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Yksi asiakas, joka tilasi jäätelöä, kysyi että odottelinko talon viereisissä puskissa tilausta, kun niin nopeasti tulin, Yurov nauraa.

Yritykselle on tullut 600 tilausta 200 eri talouteen.

Yritykselle on tullut 600 tilausta 200 eri talouteen. Kuva: Mikko Makkonen

Palvelu aloitti toimintansa viime vuoden lokakuussa. Kasvuluvut ovat kovia, kun nollasta ponnistetaan.

- Kasvuprosentti on joka kuukausi ollut sata.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yurov kertoo, että asiakkaiden paluuprosentti palvelun käyttäjiksi on ollut todella hyvä.

Tällä hetkellä yritys pyörii Yurovin ja hänen vaimonsa voimin. Kaikki on tehty itse verkkosivuja ja maksuliikennepalvelua myöten.

- Olemme perinteinen perheyritys.

Palvelualueena on keskusta, Penttilä, Niinivaara, Hukanhauta, Karsikko ja Karhunmäki. Tilauksia toimitetaan päivittäin kello 10–20.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Tykkään hiihtää, retkeillä ja niin edelleen.
Stanislav Yurov

Mutta miksi kotiinkuljetuspalvelu? Ja juuri Joensuuhun?

Syitä on useita, Stanislav Yurov kertoo. Hän sanoo yllättyneensä, että tällaista yritystä ei Joensuussa vielä ollut, sillä esimerkiksi Pietarissa niitä on lukuisia. Eli markkina oli pistämätön.

- Koen, että palvelu on myös sosiaalisesti tärkeä. Asiakkainamme on ollut paljon lapsiperheitä, karanteenissa olevia ja liikuntarajoitteisia.

Wolt ja Foodora aloittelevat samanlaista toimintaa suurissa kaupungeissa, mutta Yurov sanoo, että paikallistuntemus antaa hänelle etulyöntiaseman.

Pistämättömän markkinan ohella toinen syy Suomeen tulemiselle oli, että Yurov kyllästyi venäläiseen yrityskulttuuriin, jossa yritystukien sijaan yrittäjää muistettiin milloin millaisillakin maksuilla.

- Minulla oli kuuden vuoden ajan siideriyritys Jokikylässä Vaalimaan lähellä. Mutta kyllästyin siideriin ja aloin miettiä, mitä uutta bisnestä voisin Venäjällä tehdä. Mutta se alkoi vaikuttaa liian vaikealta - ja kalliilta, Yurov kertoo.

Toinen ongelma Venäjän yrityskulttuurissa on Yurovin mukaan se, että kaikki yritystoiminta ohjautuu maan sisämarkkinoille, katsetta ei käännetä maailman ja Euroopan markkinoille.

"Minulla oli kuuden vuoden ajan siideriyritys Jokikylässä Vaalimaan lähellä."

"Minulla oli kuuden vuoden ajan siideriyritys Jokikylässä Vaalimaan lähellä." Kuva: Mikko Makkonen

Joensuu valikoitui muuttokohteeksi, koska kaupunki oli Stanislav Yuroville ja hänen kaksilapsiselle perheelleen tuttu jo entuudestaan.

- Olimme käyneet tällä seudulla varmaan sen 30 kertaa. Tykkään hiihtää, retkeillä ja niin edelleen. Ja tämä on hyvä paikka tehdä bisnestä. Paras paikka.

Yurov kertoo valmistuneensa Venäjällä lääkäriksi vuonna 2000 ja työskennelleensä kirurgina kolme vuotta ennen yrittäjän uraansa.

- Täällä Suomessa en halua kouluttautua kirurgiksi tai tehdä lääkärintöitä. Olen mieluummin yrittäjä.

Työskentelyn ohella Yurov opiskelee yrittäjyyttä Riveriassa ja kokee sen tukevan hyvin aloitettua liiketoimintaa.

Työskentelyn ohella Yurov opiskelee yrittäjyyttä Riveriassa.

Työskentelyn ohella Yurov opiskelee yrittäjyyttä Riveriassa. Kuva: Mikko Makkonen

15min.fi-yrityksen tuotevalikoimaa ja aukioloaikoja on määrä kasvattaa jatkossa.

- Aloitamme leipomisen ja ruunalaiton. Hatsapureja, salaatteja ja niin edelleen.

- Uskon, että elintarvikkeet ja valmisruuat ovat toimiva yhdistelmä yritykselle.

Aukioloaikoja on määrä kasvattaa siten, että palvelu olisi asiakkaiden käytössä 8-22 joka päivä.

Kuulostaa hurjalta kahden ihmisen yritykselle.

- Ei se ole aktiivista työaikaa kaikki. Toimituksia tehdään kun niitä tulee, muun ajan voimme vaikka katsoa kotona elokuvaa tilauksia odotellessa, Yurov nauraa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi