Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Kaupallinen yhteistyö

Iskikö käsityö- ja sisustusinto? Löydä luovuutesi viikonlopun käsityötapahtumasta Joensuu Areenalta

  • KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mainos: Itsetehdyt ja yksilölliset tuotteet ovat saavuttaneet entistä suuremman suosion vaatetuksessa, kodin sisustuksessa ja käyttötavaroissa.

Käsityönä tehdyt tuotteet sopivat moderniin suomalaiseen sisustukseen ja ilahduttavat arjessa kauneudellaan, yksilöllisyydellään ja käytännöllisyydellään. – ”Kädentaidot kiinnostavat suomalaisia yhä enemmän ja arvostus käsin tehtyihin tuotteisiin on korkealla. Perinteisten käsityötuotteiden rinnalle on ideoitu entistä luovempia asusteita, koriste-esineitä ja sisustustuotteita, joita valmistetaan rohkeasti erilaisista materiaaleista.” toteaa Tapani Ylä-Autio, joka on mukana järjestämässä Taikasormet-kädentaitomessuja Joensuussa jo 14. kerran.

Virkkaus ja neulominen nyt suosiossa

Joensuu Areenassa 28.–29.10. järjestettävien Taikasormet-kädentaitomessujen yhteistyökumppani Taito Pohjois-Karjala ry pyrkii säilyttämään vanhoja työtapoja ja perinteitä, mutta myös kehittämään uutta käsityöperinnettä sen rinnalla. Esimerkiksi Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi on meneillään Kalevala CL-peittoprojekti, jonka mukaisen peiton jokainen kädentaitaja voi tehdä itselleen tai lahjaksi. Käsityötekniikoista esimerkiksi virkkaaminen ja neulominen ovat nostaneet suosiotaan tänä päivänä. Ideoiden ja neuvojen jakaminen yhdessä kavereiden kanssa antavat paljon mahdollisuuksia niin vasta-alkajille kuin jo pidemmällekin kädentaidoissa edenneille.

Ideoita messuilta

Pimenevä syksy saa käsityön harrastajat ideoimaan uusia käsityöprojekteja ja moni pohtii myös lähestyvän joulun lahjavinkkejä. Kädentaitomessut ovat oiva paikka uusien ideoiden keräämiseen ja oman osaamisen kartuttamiseen. Tapahtumassa voi tutustua kotimaiseen kädentaitoon esimerkiksi työnäytösten kautta. Messuilla on laaja valikoima materiaaleja ja tarvikkeita omien ideoiden toteuttamiseen, ja mahdollisuus kysyä asiantuntijoiden vinkit kaupan päälle.

Design-tuotteita, antiikkia ja keräilyä

Vintage- ja retrobuumi näkyy ihmisten arjessa, ja myös kädentaitomessujen tarjonnassa. Tänä päivänä yhä useampien nuortenkin perheiden sisustuksessa mukana ovat viime vuosikymmenien suosikkituotteet ja esimerkiksi maalaisromantiikka on esillä kodeissa. Vanhat astiat ja käyttöesineet, sekä keräilyharvinaisuudet kiinnostavat, minkä vuoksi Taikasormet-tapahtuman yhteyteen on tuotu lisämaustetta Antiikki ja keräily -tapahtumasta. Kädentaitomessujen järjestäjä Tapani Ylä-Autio kertoo, että messukävijöiden joukossa on paljon myös valmiista käsityötuotteista ja designista kiinnostuneita, jotka arvostavat tuotteiden kotimaista alkuperää, ajattomuutta ja yksilöllisyyttä. Kaikkea ei tarvitse valmistaa itse, vaan sopivan tuotteen voi löytää myös valmiiksi ammattilaisen tai harrastajan tekemänä.

Taikasormet-kädentaitomessut ja Antiikki ja keräily -tapahtuma Joensuu Areenassa la-su 28.–29.10.2017. Tapahtuman järjestää Seinäjoen Messut Oy yhdessä Taito Pohjois-Karjalan ry:n kanssa.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.