play

Kolumni: Kaikkea uskomatonta sitä liikenteessä näkeekään

Jouko Kempas

Mies tuli perheensä kanssa pakettiautolla keskustaan. Pysäköintiin löytyi kadunvarsipaikka vilkkaalta pääkadulta, jossa lappuliisat sakottavat usein ja armotta.

Perhe lähti jo kävelemään, kun mies pyörähti takaisin autoon. Hän otti hanskalokerosta paperinsuikaleen. Sen mies asetteli tuulilasinpyyhkijän alle kuin lappuliisat laittavat sakkolapun.

Miksi ihmeessä? Valesakkolappu näyttää sakkolapulta, mutta ei kuitenkaan ole. Ketä mies kuvitteli hämäävänsä? Heltyykö lappuliisa, kun huomaa, että tuotahan on taidettu jo kerran sakottaa, ja jättää siksi tarkastamatta, onko todella niin.

Vai onko hän sellainen tolkun mies, joka maksaa potut pottuina. Jos on maksanut muutaman kympin sakon, niin sillä saa sitten pysäköidä koko rahan edestä - tai ainakin yrittää...

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies näyttää peukkua ylöspäin vierelle pysäköineelle. Ähäkutti, uskaltakaa muutkin höynäyttää systeemiä!

Sähköpotkulaudat ovat tulleet jäädäkseen, valitettavasti. Liikennesääntöjä ei osata tai niistä ei välitetä, kun kukaan ei valvo ja rankaise. Kohteliaisuus ja huomaavaisuus ovat tuntemattomia sanoja lautailijoille. Oppimatta on jäänyt myös, että joustava liikenne on sujuvaa liikennettä.

Laudoilla pörrätään ilman itsesuojeluvaistoa missä vaan ja ihan miten sattuu.

Mies ajoi laudalla kyydissään pieni lapsi. Tämä kyyhötti kyykyssä laudalla miehen jalkojen juuressa (suojassa laudan tangon takana). Piilossa kuin sulkujen sisällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miehellä ei ollut kypärää, lapsella oli sentään. Liikenneturvallisuutta oli ehkä yritetty ajatella. Kypärä suojaa lasta, jos mies kaatuu. Itse lautahan on törmäystilanteessa täysin turvaton.

Mies vaikutti sellaiselta, joka luulottelee, että eihän minulle voi mitään sattua. Muut ne ovat huonoja kuskeja.

Polkupyöräilijä ajaa huppu päässä, luurit korvilla, aurinkolasit silmillä ja kännykkä kädessä liikennevaloihin. Hän menee yli vasta, kun punainen on vaihtunut vihreäksi. Lähtee liikkeelle tarkistettuaan ja vilkaistuaan, tuleeko ketä muita ja mistä. Hän ei aja suojatien yli, vaan taluttaa pyörän, ja matka jatkuu.

Autoilija lähestyy suojatietä, jolle näyttää tulevan myös rollaattorimummo ja pieni lapsi. Keskiäkäinen miesautoilija ajaa pikkuisen verkkaisemmin kuin nopeusrajoitus sallii niin kuin aina. Hän hiljentää vauhtia hyvissä ajoin ennen suojatietä. Autoilija pysähtyy, jotta jalankulkijat pääsevät suojatielle turvallisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos nämä eivät ymmärrä tai uskalla lähteä liikkeelle, mies näyttää kädellä merkkiä, että menkää toki. Kävelijä heilauttaa kiitokseksi kättä ja hymyilee. Mies herkistyy, liki kyyneltippa tirahtaa ja sisällä läikähtää.

Auto ajaa liikenneympyrään. Ei vilkuta ympyrään tullessa, vaan vasta lähtiessä ja vain yhteen suuntaan. Vilkuttaa joka kerta tiedoksi muille, ei siksi, että pitää.

"Kaiken tuonko muka näit yhden päivän aikana?"

No, ei todellakaan. Pakettiautomies yhtenä päivänä ja potkulautamies toisena. Loput sitten pitkin kesää.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi