play

Kolumni: Näinä aikoina somessa piisaa ihan vain normaaleja ihmisiä

Kimmo Nevalainen

Nuori nainen nukkuu valokuvassa sängyllä vauvan kanssa pää vauvaan päin kääntyneenä. Vauvan toinen jalka on naisen käden päällä. Ollaan päiväunilla. Naisella on päivävaatteet päällä, mutta on ilmeisen lämmin, koska vauva on pelkässä vaipassa.

Nainen on vetänyt peittoa keskivartalonsa päälle. Eri kuosia oleva toinen pussilakana on osittain naisen ja vauvan alla. Tyynyliinatkin ovat kaikki erilaisia, ja sininen aluslakana on ryppyinen.

Toisessa kuvassa toinen nuori nainen ja nuori mies ovat ottaneet selfien maskit kasvoilla. Silmistä kuitenkin näkee, että he hymyilevät. Seinällä heidän takanaan riippuu narussa puolikaaren muodossa kirjaimia lapuissa. Kirjaimista muodostuu sana neuvola.

Kolmannessa kuvassa nuori nainen on ottanut selfien, jossa hän hymyilee urheilutopissa ja pienet kuulokkeet korvissaan. Toisessa kuvassa nainen on ikäistensä ihmisten kanssa kuuden hengen seurueessa ulkona syömässä. Kaikki hymyilevät onnellisen näköisenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katsotaan välillä yksi video. Siinä takaapäin kuvattu pieni poika laskeutuu portaita alas, jotka vievät kesämökin laiturille.

Palataan valokuviin. Nuori mies on ottanut hymyilevän selfien Muumimaailmassa. Toisessa takaapäin otetussa kuvassa näkyy pieni tyttö nukke kädessään ihmettelemässä verkkoaidan takana olevia kanoja. Tytön vieressä on nukenrattaat.

Nainen nojaa leukaansa nyrkkiinsä, katsoo kameraan ja hymyilee. Useissa varmaankin hänen ottamissaan kuvia on terveellisen näköisiä tököttejä sekä värikkäitä vihanneksia ja hedelmiä.

Some muuttaa maailmaa, halusimme sitä tai emme.
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Instagramissa napatuissa kuvissa voisi olla ketä tahansa suomalaisia, vaan eipä vain olekaan.

Ensimmäinen kuva on kaikessa hellyttävyydessään ja arkisuudessaan niin lapsiperheen arkea kuin olla voi. Kuvassa on opetusministeri Li Andersson (vas.) vauvansa kanssa. Toisessa kuvassa on sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) puolisonsa kanssa. Kolmannessa pääministeri Sanna Marin (sd.) ja neljännessä on mukana lisäksi hänen läheisiään.

Video löytyy valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) Instagramista. Lapsiperheen elämää esittelee kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ja terveystuotteita perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Riikka Purra.

Kuvat kertovat siitä, että some muuttaa maailmaa, halusimme sitä tai emme. Kuka tahansa voi päivittää somekanavilleen suurin piirtein mitä tahansa, kun ei näytä liikaa paljasta pintaa. Ja onhan poliitikolla oikeus kertoa, että kaiken politikoinnin ohella on olemassa aivan normaalia elämää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinhän tekevät kaikki muutkin.

Esimerkiksi arkkipiispa Tapio Luoma istuu yleisurheilukatsomossa, kirjailija Sofi Oksanen esittelee leipomaansa piirakkaa ja kapellimestarimestari Hannu Lintu soittaa videolla yhdessä säveltäjä Magnus Lindbergin kanssa modernia kattokruunua.

Some voi tehdä meistä kaikista tavallisia ja vähän lapsellisiakin. Se ei välttämättä ole huono asia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi