play

Elokapina aikoo pysäyttää tänään liikenteen Kauppatorin edustalla Helsingissä

Kuva: Roni Rekomaa

STT

Ympäristöliike Elokapina aikoo pysäyttää tänään Helsingin keskustassa liikenteen Pohjoisesplanadilla Kauppatorin edustalla.

Elokapina kertoo aloittavansa mielenosoituksen kello 13, ja sen on tarkoitus kestää ainakin vuorokauden loppuun asti.

Mielenosoituskulkueet lähtevät liikkeelle neljästä eri paikasta eri puolilla Helsingin keskustaa. Lähtöpaikat ovat Vanha kirkkopuisto, Hakaniementori, Eduskuntatalon edusta ja Korkeimman hallinto-oikeuden edusta. Kulkueet päätyvät viimeistään kello 14.30 Kauppatorille, jonka edustalle on tarkoitus muodostaa tiesulku.

Tiesulku aloittaa Elokapinan Myrskyvaroitus-kampanjan, jonka tavoitteena on kasvaa Suomen historian suurimmaksi kansalaistottelemattomuuskampanjaksi, Elokapina kertoo. Myrskyvaroitus-kampanjan on suunniteltu sisältävän useita mielenosoituksia kesäkuun aikana. Mielenosoituksia on tiedossa myös ainakin 11., 25., 28. ja 30. kesäkuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kampanjan keskeisimpänä vaatimuksena on saada hallitus lakkauttamaan ympäristölle ja ilmastolle haitalliset tuet.

Mielenosoituksesta on tehty poliisille ilmoitus torstaina. Ylikomisario Jarmo Heinonen toivoo, että mielenosoitus järjestettäisiin hyvässä yhteisymmärryksessä poliisin kanssa.

–  Tarkoituksenamme on keskustella vielä Elokapinan kanssa ja sopia siitä, miten mielenosoitus voitaisiin järjestää turvallisesti niin, että he saisivat äänensä kuuluviin ja sivullisille ei aiheutuisi kohtuutonta haittaa. Poliisi pyrkii informoimaan ihmisiä mahdollisista liikenteelle aiheutuvista häiriöistä, sanoi Heinonen STT:lle torstaina.

Poliisin mukaan se voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille. Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan poliisin mukaan tilannekohtaisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Nyt kun 1,5 asteen kriittinen raja on ylitetty ja viime vuosi oli mittaushistorian kuumin selkeällä marginaalilla, koemme, että käsillä on ihmiskunnan suurin kriisi. Siihen nähden tien blokkaaminen poliittisten instituutioiden edustalla aiheuttaa mielestämme kohtuullisen häiriön, sanoi Elokapinan kampanjatiimissä toimiva Ville Saarinen STT:lle torstaina.

Ilmastopalvelu Copernicus kertoi vuoden alussa, että maapallon keskilämpötila on ollut ensimmäistä kertaa mittaushistorian aikana kokonaisen vuoden 1,5 astetta korkeampi kuin esiteollisena aikana. Vuonna 2015 Pariisin ilmastosopimuksessa linjattiin, että ilmaston lämpeneminen tulisi rajata 1,5 asteeseen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi