play

Hallitusneuvotteluissa keskitytään nyt perussuomalaisten toiveesta maahanmuuttoon ja ilmastopolitiikkaan

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Säätytalon hallitusneuvotteluissa keskitytään tulevina päivinä maahanmuutto- ja ilmastokysymyksiin. Hallitusneuvottelija Petteri Orpo (kok.) sanoi, että näin tehdään perussuomalaisten toiveesta.

Hänen mukaansa myös nämä kysymykset olisivat joka tapauksessa olleet tällä viikolla ratkottavina, mutta perussuomalaiset halusi pitää näissä vähän nopeampaa tahtia. Siksi muut ryhmät pitävät nyt omassa työssään muutaman päivän taukoa.

Orpo kuvasi, että ilmassa on vähän kärsimättömyyttä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi olevansa tähän ratkaisuun erittäin tyytyväinen. Hänen mukaansa maahanmuutto- ja ilmastoasioissa ollaan selvästi jäljessä muista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Purra sanoi, että melko pian varmasti nähdään, onko Säätytalolla olevilla puolueilla edellytyksiä hallitusyhteistyöhön.

–  Ongelma on ollut juuri se, että näitä vaikeita asioita ei ole voitu käsitellä, vaan niitä on kierretty kuin kissa kuumaa puuroa, hän totesi.

Purra muistutti todenneensa lukuisia kertoja, ettei perussuomalaiset voi osallistua sellaiseen hallitukseen, joka ei merkittävästi kiristä maahanmuuttopolitiikkaa. Lisäksi perussuomalaisilla on muitakin kynnyskysymyksiä, kuten muillakin puolueilla.

–  Se, mikä tästä tekee nyt erityisesti maahanmuuton kannalta ongelmallisen on se, että hallitusneuvotteluihin osallistuu puolue RKP, jonka kynnyskysymykset ovat käytännössä vastakkaisia meidän kynnyskysymyksillemme. Jokainen voi ymmärtää, että mikäli näitä asioita ei keskustella, vaan keskustellaan muista asioista, tilanne on ikään kuin auki viikosta toiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Purra lisäsi perussuomalaisten tehneen jo kädenojennuksia ja tekevän niitä jatkossakin.

–  Mutta sen lisäksi meillä on tärkeimpiä aiheita, joista me emme voi joustaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi