play

Muutamia venäläiskilvissä olevia autoja käännytettiin Suomen rajalta tuoreen tuontikiellon vuoksi

Arkistokuva Vaalimaan raja-asemalta.

Arkistokuva Vaalimaan raja-asemalta. Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Suomessa perjantain ja lauantain välisenä yönä keskiyöllä voimaan astunut Venäjällä rekisteröityjen autojen tuontikielto näkyi jo lauantaipäivänä Suomen rajanylityspaikoilla.

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit kertoi STT:lle lauantai-iltapäivällä, että puoleenpäivään mennessä rajalle oli tullut vain 11 Venäjällä rekisteröityä autoa. Niistä kolme käännytettiin pois. Käännytetyistä autoista yksi pyrki rajan yli Vaalimaan, yksi Nuijamaan ja yksi Vartiuksen rajanylityspaikalla. Kahdeksan autoa päästettiin rajan yli Suomeen.

Tällä hetkellä Suomeen voi tuoda venäläiskilpisen auton vain Venäjällä pysyvästi asuva EU-kansalainen, tällaisen perheenjäsen, diplomaatti tai diplomaattiin rinnastettava henkilö. Poikkeuksia voidaan tehdä myös humanitaarisista syistä tuotujen autojen kohdalla.

Maassa jo olevat venäläisautot on vietävä pois 16. maaliskuuta 2024 mennessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) ilmoitti Venäjällä rekisteröityjen autojen tuontikiellosta perjantaina. Kiellon syynä on EU-komission uusi tulkintasuositus pakotteista.

Suomen viranomaisilla ei ole tietoa siitä, kuinka monta aiemmin saapunutta venäläisautoa maassa tällä hetkellä on, Rakshit kertoi perjantaina STT:lle.

–  Ei ole olemassa tällaista tietoa. On ihan mahdollista, että Suomeen on saapunut ennen tätä kieltoa ajoneuvo, joka poistuu vaikka Viron kautta Venäjälle. Ei ole olemassa mitään kattavaa tietoa siitä, mitä autoja on, kuinka monta niitä on ja kenellä ne ovat, sanoi Rakshit.

Suomen viranomaisilla ei ole selkeää kuvaa siitä, mitä puolen vuoden päästä tehdään määräpäivän jälkeen Suomesta mahdollisesti löytyville venäläisautoille, jotka eivät kuulu poikkeuksien piiriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  En lähde vielä spekuloimaan asialla. Olemme tietysti pohtineet sitä, mikä kohtelu on siinä kohtaa, mutta tiedotamme tarkemmin jonkun ajan kuluttua, kun on mietitty malli valmiiksi. Toivomme tietysti, ettei autoja jäisi tämän kuuden kuukauden jälkeen maahan, Rakshit sanoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi