play

Eduskunnan puhemiehistö ei pyytänyt lisäselvitystä Marinin vapautuspyynnöstä – STT:n tietojen mukaan haluja selvitykseen kuitenkin oli

Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

STT

Eduskunnan puhemiesneuvostossa olisi ollut halua saada entiseltä pääministeriltä Sanna Marinilta (sd.) lisäselvitystä tämän uudesta työstä. Marin on pyytänyt vapautusta kansanedustajan tehtävästä, koska hänet on nimitetty strategiseksi neuvonantajaksi Tony Blair Instituteen. Puhemiesneuvosto päätti perjantaina puoltaa vapauttamista.

Eduskunta tiedotti perjantaina, ettei puhemiehistö ole pyytänyt Marinilta lisäselvityksiä. Ennen tätä STT oli uutisoinut, että neuvosto olisi pyytänyt lisäselvitystä.

STT:n tietojen mukaan lisäselvitysasiasta kuitenkin keskusteltiin kokouksen jälkeen myös Marinin itsensä kanssa ja tämä hämmästeli kysymyksiä.

Neuvoston kokouksessa paikalla ollut henkilö otti esiin, että asia ratkeaa lopullisesti vasta eduskunnan täysistunnossa.

–  Hänellehän ei ole vielä mitään vapautusta myönnetty, vaan sen tekee eduskunnan täysistunto, ja kyllä on esitetty pyyntö, että hän toimittaisi selvityksen tästä asiasta, kokouslähde sanoi.

Lähde kertoi edelleen, että olisi toivottavaa, että selvitys saataisiin ennen kun eduskunnan täysistunto tekee päätöksen asiassa.

Eduskunnan tiedotteen jälkeen sama kokouslähde sanoi STT:lle, ettei asiasta ole päätöstä, vaan toiveita vain esitettiin.

Puhemiesneuvoston pöytäkirja ei ole vielä julkinen, mutta STT:n tietojen mukaan siihen ei ole kirjattu pyyntöä lisäselvityksestä.

Uutista korjattu 8.9.2023 klo 19.26: Aiemmin uutisoitiin, että STT:n tietojen mukaan eduskunnan puhemiesneuvosto pyysi Marinilta vielä lisäselvitystä tämän uudesta työstä. Eduskunnan tiedotteen mukaan puhemiehistö ei ole kuitenkaan pyytänyt Marinilta lisäselvitystä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi