play

Elokapinan mielenosoituksessa nähtiin rajuja otteita

Poliisi siirsi mielenosoittajia Elokapinan mielenilmauksessa Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä Helsingissä perjantaina.

Poliisi siirsi mielenosoittajia Elokapinan mielenilmauksessa Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä Helsingissä perjantaina. Kuva: Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksessa nähtiin poikkeuksellisen kovia otteita Helsingissä. Poliisilla ja Elokapinalla on perjantaisen mielenosoituksen tapahtumien kulusta keskenään ristiriitaiset näkemykset.

Mielenosoittajat yrittivät pysäyttää liikenteen iltapäivällä ensin Länsiväylällä ja sen jälkeen kahdesti uudelleen lähempänä Helsingin keskustaa. Poliisi puuttui kaikkiin katusulkuyrityksiin hyvin nopeasti ja poisti mielenosoittajia kadulta.

Elokapina kertoi etukäteen aikovansa sulkea Länsiväylän liikenteen. Poliisi vastasi Elokapinalle, ettei se salli sulkemista.

Helsingin poliisin ylikomisarion Heikki Porolan mukaan mielenosoitus oli poikkeuksellinen, sillä Elokapina ei ole aiemmin vastustanut poliisia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yksittäisiä mielenosoittajia tutkitaan nyt rikosnimikkeellä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja pahoinpitely, kertoo Porola.

Elokapinan mediayhteyshenkilön Taru Itälinnan mukaan poliisin otteet olivat aiempaa voimakkaampia ja aggressiivisempia.

STT:n paikalla ollut toimittaja havaitsi poliisin reagoivan tielle suuntaaviin mielenosoittajiin kovin ottein. Useita mielenosoittajia raahattiin tietä pitkin pois kadulta.

Porolan mukaan poliisin tarkoituksena oli estää tilanteissa välittömästi liikenteen vaarantaminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mielenosoituksessa otettiin kiinni Porolan arvion mukaan joitain kymmeniä mielenosoittajia.

Mielenosoitus on osa kesäkuun alkupuolella alkanutta Myrskyvaroitus-kampanjaa, joka vaatii hallitukselta esimerkiksi ympäristölle haitallisten tukien lopettamista. Kampanjan viimeinen mielenosoitus järjestetään tulevana sunnuntaina.

Elokapinan mielenosoittaja Erja Varis kertoi olevansa paikalla tulevien sukupolvien takia. Hän oli tukimielenosoittajana eikä siis osallistunut tiesulkuun.

–  Toivoisin, että hallitus ottaisi asian vakavasti. Tavoitteita ei ole saavutettu ennen kuin pääministeri, ympäristöministeri ja hallitus ottavat kantaa (Myrskyvaroitus-kampanjan vaatimuksiin).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi