play

Ruokavirasto irtisanoo 93 ja lomauttaa lähes koko henkilöstön

Kuva: Heikki Saukkomaa

STT-Lehtikuva

Ruokavirasto irtisanoo yt-neuvotteluidensa päätteeksi 93 työntekijää viimeistään syksyllä. Lisäksi Ruokavirasto lomauttaa lähes koko henkilöstönsä kahdeksi viikoksi syksyn aikana. Ainoastaan teurastamoissa ja laitoksissa lihantarkastuksia tekevät säästyvät lomautukselta.

Ruokaviraston menot ovat tänä vuonna ja tulevina vuosina suuremmat kuin valtiolta saatava rahoitus ja viraston tulot.

–  Aiemmista säästöistä ja nyt tunnistetuista säästömahdollisuuksista huolimatta viraston talouden tilanne tulevina vuosina on heikko, ja tasapainoon pääsy edellyttää lisäsäästöjä viraston toimintamenoihin. Ruokavirasto pyrkii sopeuttamistoimenpiteillä tilanteeseen, jossa on mahdollista pienentää henkilöstöön kohdistuvia vaikutuksia tulevina vuosina ja saada viraston talous kestävälle pohjalle, sanoo pääjohtaja Leena Räsänen tiedotteessa.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon, Ammattiliitto Pron ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n pääluottamusmiehet kertovat tiedotteessaan, että pitävät toimia suhteettomina. Järjestöt ovat huolissaan siitä, aikooko työnantaja ennakoida päätöksessään mahdollisia tulevia säästöjä, vaikka valtion seuraavien vuosien tuottavuusohjelma on vasta työn alla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Säästöjä tavoitellaan myös karsimalla investointeja, matkustuskuluja, palvelujen ostoja sekä jättämällä vapautuvia virkoja ja työsuhteita täyttämättä.

–  Säästötoimet vaikuttavat väistämättä Ruokaviraston palvelukykyyn sen eri toiminnoissa. Resurssien supistuessa emme voi täysin välttyä palvelutason laskulta. Ruokavirasto tiedottaa myöhemmin erikseen mahdollisista muutoksista palveluiden tuottamisessa tai aikatauluissa, Räsänen sanoo.

Virasto muun muassa edistää, valvoo ja tutkii elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi se vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa ja toimii EU:n maksajavirastona.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi