play

Espoon Tapiolassa 24 loukkaantui tilapäisen kävelysillan romahdettua – "Mietin, milloinkohan näiden kunto on viimeksi tarkistettu"

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

STT

Espoon Tapiolassa 24 ihmistä on loukkaantunut tilapäisen sillan romahdettua, kertoo Hus. Husin mukaan kenelläkään ei ole hengenvaarallisia vammoja.

Poliisin mukaan ihmiset putosivat useita metrejä vaneripohjaisen kävelysillan romahdettua.

Palomestari kertoi STT:lle paikan päällä Espoossa, että loukkaantuneet ovat Kalasataman peruskoulun kahdeksasluokkalaisia. Palomestarin mukaan sillalla oli sen romahtaessa 39 ihmistä, joista osa oli koululaisia ja osa heidän ohjaajiaan.

Palomestarin mukaan loukkaantuneille tuli ranka- ja raajavammoja, mutta tiettävästi kukaan ei ollut hengenvaarassa.

Kuva: Lehtikuva

Loukkaantuneista yhdeksän on viety hoitoon Uuteen lastensairaalaan, kuusi Siltasairaalaan, kuusi Jorvin sairaalaan ja kolme Peijaksen sairaalaan. Hus tiedotti, että sairaaloihin tulleiden vammat ovat olleet pääosin raajamurtumia.

STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan alueella on edelleen käytössä samankaltaisia rakennelmia kuin nyt romahtanut kävelysilta oli, ja ihmiset kävelevät niillä edelleen.

Turmapaikan lähellä asuva Ilpo Niemi kertoi STT:n toimittajalle, että hän kulkee paikalla päivittäin.

– Tämä on vakioreittini. Juuri eilen kun käveltiin tästä koiran kanssa, huomasin, kuinka nämä sillan vanerit narisevat kävellessä. Mietin, että milloinkohan näiden kunto on viimeksi tarkistettu. Sitten seuraavana päivänä tapahtui tällainen, hurjaa, Niemi sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuva: Lehtikuva

Kuva: Lehtikuva

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta sortumaonnettomuudesta Espoon Tapiolaan noin puoli kymmenen aikaan torstaiaamuna.

Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Pelastuslaitos kertoi 20 vaille kymmenen pelastustöiden alkaneen.

Husissa on avattu potilastiedotuskeskus. Loukkaantuneiden omaiset voivat kysyä lisätietoa puhelinnumeroista 09 471 87521, 09 471 87522 ja 09 471 87524.

Helsingin kriisipäivystys palvelee numerossa 09 310 44222.

Poliisi tutkii tapahtunutta.

Kuvassa päivystävä palomestari Kalle Ristola.

Kuvassa päivystävä palomestari Kalle Ristola. Kuva: Lehtikuva

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuva: Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Tapiolan siltaonnettomuus on pysäyttävä uutinen. Presidentti kirjoitti asiasta Twitter-tilillään.

– Tuen ja avun tarjoaminen nyt tärkeää, Niinistö kirjoitti tviitissään.

Myös muun muassa pääministeri Sanna Marin (sd.) ja hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) kuvailivat tviiteissään Espoon onnettomuutta järkyttäväksi.

Marin toivotti voimia onnettomuudessa loukkaantuneille ja heidän läheisilleen. Orpon mukaan loukkaantuneille ja heidän läheisilleen tarvitaan nyt kaikki apu ja tuki.

Kuva: Lehtikuva

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi