play

Humalaisia vesillä, karilleajoja ja sairastapauksia – merivartiostojen juhannus on ollut tavanomaisen kiireinen

Tehtäviä Suomenlahden merivartioston alueella on ollut viikonlopun aikana kymmeniä.

Tehtäviä Suomenlahden merivartioston alueella on ollut viikonlopun aikana kymmeniä. Kuva: Mikko Makkonen / Kuvituskuva

STT

Merivartiostojen mukaan juhannus on ollut meripelastustehtävien osalta tavanomainen. Eniten Länsi-Suomen ja Suomenlahden merivartiostot ovat hoitaneet tehtäviä, jotka ovat liittyneet ruorijuopumuksiin, huolimattomuuteen ja sairastapauksiin.

–  Vesiliikenne on ollut normaaliin viikonloppuun verrattuna vilkasta, mikä on juhannuksena tavallista, kertoi STT:lle Suomenlahden merivartioston meripelastusjohtaja Hannes Suvilaakso sunnuntaina aamupäivällä.

Tehtäviä Suomenlahden merivartioston alueella on ollut viikonlopun aikana kymmeniä. Vakavimpiin tapauksiin kuului Porvoon onnettomuus, jossa hukkui lauantai-iltana iäkäs ihminen. Tiedossa on yhteensä ainakin neljä juhannuksen aikaan hukkunutta koko maassa.

Suvilaakson mukaan vesillä on ilmennyt muutamia ruorijuopumusepäilyjä. Näiden lisäksi merivartiosto on hälytetty paikalle liittyen karilleajoihin, jotka ovat johtuneet navigointivirheistä. Monessa veneessä on ollut myös konevika tai polttoaine loppu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Huolimattomuus ja tietynlainen harjaantumattomuus ovat olleet osana näissä meri- tai vesiliikenneonnettomuuksissa, meripelastusjohtaja kiteyttää.

Sään vuoksi ei ole ollut onnettomuuksia, sillä Suvilaakson mukaan veneilysää on ollut erinomainen koko juhannuksen ajan.

Tehtävämääriltään normaali juhannus on ollut myös Länsi-Suomen merivartiostolla. Merivartioston meripelastusjohtaja Anssi Somppi kertoi STT:lle sunnuntaina aamupäivällä, että meripelastustehtäviä on ollut juhannusviikonlopun aikana vajaa 30.

–  Aattona oli todella kiire. Sää oli huonompi, oli tuulisempaa. Konevikaisia veneitä, pulaan joutuneita purjehtijoita ja vastaavia oli useita, Somppi kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruorijuopumuksen takia kiinni otettuja tai siitä epäiltyjä alueella oli 10 kappaletta juhannusviikonlopun aikana. Rikkomuksia tai rikoksia, joista on sakotettu tai aloitettu tutkinta, oli Sompin mukaan 30. Kristiinankaupungissa hukkui viikonlopun aikana kaksi ihmistä erillisissä tapauksissa.

Juhannuspäivän sää oli parempi, mutta tehtävämäärät vähenivät Länsi-Suomen merivartioston alueella. Lauantaina Torniossa oli kolme ihmistä veden varassa, mutta sivulliset saivat heidät pelastettua ennen kuin viranomaiset pääsivät paikalle.

Sunnuntaina aamupäivällä oli vielä melko rauhallista Sompin mukaan, sillä juhannuksen paluuliikenne ei ollut vielä alkanut.

–  Täällä merialueella varmaan tehtävämäärät vielä tästä juhannuksesta kasvavat heinäkuun lopulla, meripelastusjohtaja lisää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Suomenlahden merivartioston alueella aatto oli vilkkaampi.

–  Silloin mentiin saariin ja sitä vesiliikennettä oli enemmän. Juhannuspäivänä ihmiset viettivät juhannusta saaressa, Suvilaakso kertoo.

Juhannuspäivänä tehtäviä oli selvästi vähemmän, mutta sunnuntaina aamulla ja aamupäivällä merivartiostoa tarvittiin taas enemmän Suvilaakson mukaan.

–  Sairastapauksia ja ensihoidon tehtäviä on ollut jonkun verran saaristossa, hän sanoo.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi