play

Helsingin poliisi selvittää, onko syytä epäillä suurlähettiläs Jari Vilénin syyllistyneen korvausasiassa rikokseen

Suurlähettiläs Jari Vilén arkistokuvassa.

Suurlähettiläs Jari Vilén arkistokuvassa. Kuva: Martti Kainulainen

STT-Lehtikuva

Ulkoministeriö on tehnyt Helsingin poliisille rikosilmoituksen suurlähettilään saamista korvauksista. Poliisi kertoo tiedotteessa tekevänsä esiselvityksen, jossa arvioidaan sitä, onko syytä epäillä suurlähettilään syyllistyneen korvausasiassa rikokseen.

Ulkoministeriön mukaan suurlähettilään edellytykset korvausten saamiseen eivät ole täyttyneet kaikilta osin. Ulkoministeriön näkemys perustuu poliisin mukaan ulkomaanedustuksen korvauksia koskevaan lakiin.

Poliisin esiselvityksessä nimikkeinä ovat petos ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Suurlähettiläs Jari Vilén on aiemmin kertonut tehneensä itse ulkoministeriölle kirjallisen esityksen siitä, että häneltä perittäisiin ulkomaankomennukseen liittyvät liialliset maksut takaisin. Vilén kertoi asiasta Facebook-sivullaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin, että ulkoministeriö perii Viléniltä takaisin perusteettomasti saatuja korvauksia lähes 37  000 euron edestä.

Viléniltä takaisin perittävät korvaukset ovat muun muassa puolison ja lapsen muuttomatkakorvauksia sekä paikalliskorotuksen puoliso- ja lapsikorotuksia. Lain mukaan lapsi- ja puolisokorvauksia maksetaan sillä perusteella, että perheenjäsenet asuvat asemapaikalla virkamiehen kanssa samassa taloudessa.

Vilénin tehtävä Ottawan-edustustossa päättyy kesäkuun loppuun. Hän sai toukokuussa ministeriöltä kirjallisen varoituksen. Ministeriön mukaan Vilénin käytös täytti epäasiallisen käytöksen, häirinnän sekä seksuaalisen häirinnän määritelmät.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi