play

18-vuotiaalle naiselle yli neljä vuotta vankeutta Kuopiossa – puukotti tuttavaansa selkään ja vierasta miestä kasvoihin

STT-Lehtikuva

Toista naista puukottanut nuori nainen tuomittiin yli neljän vuoden vankeuteen Pohjois-Savon käräjäoikeudessa perjantaina. Syyttäjä vaati naiselle rangaistusta murhan yrityksestä, mutta käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli tapon yritys.

Tuomittu saapui tammikuun lopulla tuttavansa luokse Kuopion Haapaniemelle alaikäisen tytön kanssa. Asunnossa hän löi yllättäen tuttavaansa veitsellä selkään ja yritti sen jälkeen vielä iskeä etupuolelta uudelleen. Veitseniskut osuivat uhrin käsiin.

Veriteon jälkeen nainen ja tyttö lähtivät asunnosta. Rappukäytävään tuli toisessa asunnossa asunut mies, jota nainen löi veitsellä kasvoihin. Tämän jälkeen nainen ja tyttö nousivat bussiin, jossa he ärsyyntyivät kahden nuoren pojan käytöksestä. Nainen otti veitsen esiin ja heilutti sitä toisen pojan suuntaan.

Tuomiosta ilmenee, että tapon yrityksen taustalla oli mahdollisesti kostonhalu. Rikoksen uhrin asunnolle mentäessä tuomittu oli vahvasti päihtyneenä puhunut siitä, että uhri oli suhtautunut epäkunnioittavasti entiseen poikaystäväänsä ja kohdellut tätä huonosti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeuden mukaan Alisa Qifen Kärkkäinen, 18, syyllistyi tapon yritykseen, törkeään pahoinpitelyyn ja kahteen laittomaan uhkaukseen. Hänet tuomittiin neljän vuoden ja yhden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Kärkkäisen seurassa ollut, tekoaikaan 16-vuotias tyttö syyllistyi käräjäoikeuden mukaan nuorena henkilönä avunantoon tapon yritykseen. Hänet tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomion mukaan hän ei ollut asunnolla varoittanut muita paikalla olleita eikä estellyt Kärkkäistä, vaan päin vastoin myötäillyt tätä ja panetellut tämän kanssa puukotuksen uhriksi joutunutta naista.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi