play

"Marin on rohkea ja käytännöllinen ja ymmärtää teknologian roolin", Britannian entinen pääministeri Tony Blair kommentoi

Tony Blair kuvattuna Belfastissa huhtikuussa 2023.

Tony Blair kuvattuna Belfastissa huhtikuussa 2023. Kuva: Charles Mcquillan / Lehtikuva-AFP

STT

Tony Blair Instituteen (TBI) siirtyvä entinen pääministeri ja SDP:n entinen puheenjohtaja Sanna Marin tulee työskentelemään eri maissa ja neuvomaan poliittisia johtajia näiden uudistusohjelmissa, kertoo TBI verkkosivullaan.

TBI listaa Marinin saavutuksiksi muun muassa Suomen kunnianhimoisen ilmastotavoitteen sekä Suomen sutjakasti sujuneen Nato-prosessin ohjaamisen. Instituutin mukaan Marin jakaa sen progressiiviset arvot. Häntä kehutaan uudistussuuntautuneeksi ja käytännölliseksi johtajaksi, joka on jatkuvasti sitoutunut vaikuttamaan julkisuuteen.

–  Tehtävämme on auttaa poliittisia johtajia maailmanlaajuisesti tuomaan muutosta kansoilleen – ja Sanna Marin tietää tarkalleen, miten se tehdään. Rouva Marin on rohkea ja käytännöllinen, ja hän ymmärtää roolin, joka teknologialla voi olla tehokkaamman ja kansalaiskeskeisemmän valtion mahdollistajana. Hän hyödyntää kokemustaan useissa maissa eri puolilla maailmaa, Britannian entinen pääministeri Tony Blair sanoo instituutin tiedotteessa.

Tony Blair toimi Britannian työväenpuolueen puheenjohtajana vuosina 1994–2007 ja Britannian pääministerinä vuosina 1997–2007. Blair oli pääministeriaikanaan Yhdysvaltain uskollinen liittolainen, ja hän vei Yhdysvaltain rinnalla Britannian mukaan Irakin sotaan vuonna 2003. Hänen suosionsa hiipui sitä mukaan, kun sotilasoperaatioiden vastustus kasvoi.

Nimeään kantavan instituutin perustamisesta Blair ilmoitti joulukuussa 2016. Hän korosti tuolloin Guardianin mukaan, ettei tarkoitus ole palata politiikkaan. Hän kuitenkin kertoi välittävänsä siitä, millaisessa maailmassa hänen lapsensa ja lastenlapsensa elävät ja haluavansa osallistua ainakin pieneltä osin tulevaisuutta koskevaan keskusteluun.

Instituutti kertoo verkkosivuillaan, että se toimii nykyään yli 30 maassa. Työntekijöitä on yli 750. Työntekijät ovat 45 maasta ja puhuvat yli 45:ttä eri kieltä.

Instituutin rahoitus on vuosien varrella herättänyt keskustelua ainakin Britanniassa. Esimerkiksi Daily Mail uutisoi viime vuoden lokakuussa, että instituutti oli saanut rahaa venäläissyntyiseltä Moshe Kantorilta, joka päätyi sanktiolistalle Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan vuoksi. Instituutti kertoi tuolloin lehdelle, ettei se enää ota rahoitusta vastaan Kantorilta. Sitä vastoin Guardian kertoi elokuussa, että instituutti on jatkanut yhteistyötä Saudi-Arabian hallituksen kanssa huolimatta toimittaja Jamal Khashoggin murhasta viitisen vuotta sitten.

Rahoituskuvioista kertoi Suomessa Kauppalehti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi