play

Yhdysvalloille Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on tärkeämpää kuin jäsenyyden toteutuminen samaan aikaan

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifioinnin aikataulua toimittajille Valkoisessa talossa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifioinnin aikataulua toimittajille Valkoisessa talossa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvalloille Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet ovat tärkeitä, mutta se ei ole suurin huoli ratifioidaanko maat samaan aikaan puolustusliiton jäseniksi, sanoo Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby.

–  Presidentti (Joe Biden) on luottavainen, että nämä kaksi maata ansaitsevat Nato-jäsenyytensä ja ne tulevat olemaan Naton jäseniä, Kirby sanoi ja jatkoi:

–  Ja mitä tulee näiden maiden liittymisen koreografiaan, meille on tärkeää, että molemmista tulee Naton liittolaisia. Paljonko tanssiaskeleita (Texas two-step) se vaatii, ei ole meidän päähuolemme, Kirby lisäsi.

Kirby kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointiaikataulua toimittajille Valkoisessa talossa varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirby kertoi presidentti Bidenin olevan luottavainen, että Turkki ja Unkari ratifioivat Suomen ja Ruotsin jäsenyydet. Kirby lisäsi pitävänsä rohkaisevana tietoa, että Turkki, Ruotsi ja Suomi käyvät edelleen keskusteluja ratifioinnista.

Maiden on tarkoitus tavata maaliskuun puolivälin tienoilla Brysselissä.

Kirby hehkutti kommentissaan myös Suomen ja Ruotsin armeijoita ja hehkutti niitä moderneiksi. Hän muistutti myös, että Yhdysvallat operoi ja harjoittelee kummankin maan asevoimien kanssa jatkuvasti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi