play

Jari Junnolle alastomuus on luonnollinen tapa olla – "Aina on joku katse, joka on kateellinen juuri sinun vartalostasi"

Kuva: Mirja Hussain

Kaisa Kaarna

Jari Junno, 60, kulkee Padasjoella sijaitsevan mökkinsä pihamaalla ilman rihman kiertämää. Tämä ei ole poikkeus vaan enemmänkin sääntö. Junno sanoo olevansa elämäntapanakuilija ja nauttivansa joka hetkestä.

Junnon nakuilu alkoi jo reilusti alle parikymppisenä. Heidän perheessään oli yhdeksän lasta, joista jokainen kävi töissä tai oli maailmalla, paitsi Junno. Nuori mies otti aurinkoa alasti kotipihalla ja nautti elämästä sellaisenaan.

– Äitini sanoi aina, että ala pitämään vaatteita. En alkanut, vaan olin sellainen renttahelkku ja luonnonlapsi.

Aina on joku katse, joka on kateellinen juuri sinun vartalostasi.
Jari Junno
Jari Junno pitää luonnosta ja kukkien hoidosta.

Jari Junno pitää luonnosta ja kukkien hoidosta. Kuva: Mirja Hussain

Junno on aina pitänyt alastomuutta luonnollisena. Hän pitää siitä, että alastomana saa olla täysin oma itsensä. Junno on opettanut myös omille lapsilleen, ettei koskaan saa hävetä omaa vartaloaan, oli sitten minkä näköinen tahansa.

– Pitää arvostaa itseään. Kukaan meistä ei ole samanlainen. Aina on joku katse, joka on kateellinen juuri sinun vartalostasi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Junnon mielestä on hienoa, että nykyään julkisuudessa näkyy erikokoisia malleja. Se muistuttaa, etteivät kaikki vartalot ole samanlaisia.

– Sillä tavalla me näemme, että ”ai tällaisiakin vartaloita on”, eikä kaikkien tarvitse mennä yhteen muottiin.

Oman mökkipihan keinussa on hyvä viettää kesää.

Oman mökkipihan keinussa on hyvä viettää kesää. Kuva: Mirja Hussain

Nakuilun lisäksi Junno harrastaa karaokea ja maalaamista.

Nakuilun lisäksi Junno harrastaa karaokea ja maalaamista. Kuva: Mirja Hussain

Junno kuljeskelee omalla tontillaan lähes aina alasti. Puutyöt, rakennustyöt sekä kukkien hoito sujuvat kaikki ilman vaatteita.

– Saa arvostella ja sanoa, jos häiritsee. Mutta ei kellään ole asiaa tulla tuolta tieltä sanomaan ”hei pappa vaatteet päälle”, koska olen omalla tontillani.

Junnon mökkipiha on suojaisa, ja tieltä saa katsomalla katsoa, jos haluaa nähdä pihalle. Kyläläisiltä ei ole tullut negatiivista palautetta, mutta kerran naapuriin saapunut vieras pahoitti mielensä.

– Hän huusi minulle pää punaisena: ”Rupea pitämään niitä vaatteita, kun kylän naiset ovat hulluna.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seuraavana päivänä asiaa pahoiteltiin, eikä muita outoja sattumuksia ole ilmaantunut. Junnon alastomuus ei tunnu häiritsevän ketään. Hänen miehensä ja muut läheiset ovat tottuneita.

– Yhteisissä illanvietoissakin olen alasti omalla tontilla, jos paikalla on vain aikuisia. Sen rajan minä pidän, että jos on alaikäisiä ja pieniä lapsenlapsia, silloin en ole alasti.

Junnon läheiset saapuvat toisinaan itsekin mökille nakuilemaan. He ovat porukalla nimenneet läheiseltä järveltä ”nakukallion”, jonne ajaa tunnin veneellä.

– Siellä grillataan, kalastetaan ja lauletaan karaokea.

Ja on Junno käynyt myös yleisillä nudistirannoilla, sekä yksin että muiden kanssa.

Saa arvostella ja sanoa, jos häiritsee. Mutta ei kellään ole asiaa tulla tuolta tieltä sanomaan ”hei pappa vaatteet päälle”.
Jari Junno
Junnon mökin piha on suojaisa.

Junnon mökin piha on suojaisa. Kuva: Mirja Hussain

Karaoke on Junnolle rakas harrastus, ja karaokelaitteet kulkevat mukana lähes kaikkialle. Junno on haastatteluhetkellä kesällä 2023 järjestämässä läheisellä uimarannalla Kasiniemellä Jarin rantakaraokea.

Uimarannalla on tyhjillään oleva pieni kioski, johon Junno veti sähköt ja toi paikalle television, karaokelaitteen ja läppärin karaoken laulamista varten.

– Tykkään musiikista ja olla esillä, tanssia ja laulaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haastattelun jälkeen selvisi, että rantakaraoke oli kyläläisten keskuudessa hitti. Karaoketapahtumia on luvassa myös tänä kesänä. Ensimmäinen on juhannusperjantaina, ja siitä eteenpäin sään mukaan joka lauantai.

Muita harrastuksia nakuilun ja karaoken lisäksi Junnolla on maalaaminen. Huoneet ja varastot ovat täynnä miehen tekemiä maalauksia.

– Ne eivät ole sellaisia piiperryksiä vaan suuria, Junno nauraa ja levittää käsiään.

Kaikki mökin työt sujuvat Junnolta ilman vaatteita.

Kaikki mökin työt sujuvat Junnolta ilman vaatteita. Kuva: Mirja Hussain

Jari Junno arvostaa jokaista ihmistä sellaisenaan. Entisellä asiakaspalvelijalla ei ole koskaan mennyt hermo ihmisiin.

Jari Junno arvostaa jokaista ihmistä sellaisenaan. Entisellä asiakaspalvelijalla ei ole koskaan mennyt hermo ihmisiin. Kuva: Mirja Hussain

Junno on tuttu näky Padasjoen Nakukympillä. Perinteisessä kesätapahtumassa ihmiset juoksevat, kävelevät tai sauvovat itselleen sopivan matkan alasti.

Pisimmillään matka on kymmenen kilometriä. Junno on osallistunut Nakukymppiin jo kahdeksan kertaa, ja tänä vuonna on edessä yhdeksäs.

– Se on niin rentoa ja kaiken kaikkiaan hauska kokemus. En osaa hävetä, sillä olemme jokainen arvokkaita.

Junno on saanut muutaman kylän mökkiläisenkin osallistumaan. Ihmisiä Nakukympissä on laidasta laitaan, mutta ikäraja on 18 vuotta.

Toiset meikkaavat ja maalaavat itseensä, mutta Junno luottaa vuodesta toiseen vihreään hattuunsa. Siitä miehen on tunnistanut tapahtumassa lähes aina, ja niin tunnistaa myös tänä vuonna.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi