play

Demarikansanedustajat vetoavat hallitukseen Itä-Suomen puolesta – "Hallitus seisoo tumput suorina kuin hiihtolomalainen keväthangilla"

SDP:n itäsuomalaiset kansanedustajat Seppo Eskelinen (arkistokuvassa), Timo Suhonen ja Paula Werning vetoavat hallitukseen.

SDP:n itäsuomalaiset kansanedustajat Seppo Eskelinen (arkistokuvassa), Timo Suhonen ja Paula Werning vetoavat hallitukseen. Kuva: Juha Inkinen

STT-Lehtikuva

SDP:n itäsuomalaiset kansanedustajat Seppo Eskelinen, Timo Suhonen ja Paula Werning vetoavat hallitukseen vaikeaan tilanteeseen joutuneen Itä-Suomen tukemiseksi.

Kansanedustajien mukaan Itä-Suomi on kärsinyt merkittävästi Ukrainan sodan aiheuttamasta turvallisuuspolitiikan kiristymisestä, itärajan sulkeutumisesta ja Venäjän kaupan loppumisesta.

Varkautelainen Suhonen viittaa tiedotteessaan Itä-Suomessa toimivien yritysten –  kuten esimerkiksi lääkevalmistaja Orionin ja metsäkonevalmistaja Ponssen –  viimeaikaisiin ilmoituksiin muutosneuvotteluista.

Suhosen mukaan pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus "seisoo tumput suorina kuin hiihtolomalainen keväthangilla".

–  Itä-Suomi-paketista ei kuulu pihausta Helsingistä eikä Brysselistä. Onko hallitus säästämässä suomalaisen teollisuuden hengiltä, kuten se valitsi rakentamisen osalta? Suhonen kysyy.

Turvallisuuspoliittisen tilanteen kiristymisen ohella Itä-Suomi kärsii kansanedustajien mukaan myös työvoimapulasta ja huonoista yhteyksistä muuhun Suomeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kouvolalainen Paula Werning korostaa Itä-Suomen turvallisuuspoliittista merkitystä.

–  Suomen turvallisuuden kannalta riskialtteinta on ihmisistä tyhjentyvä raja-alue. Tässä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on huomioitava, että itäinen rajamme on nyt myös Nato-raja. Elinvoimainen Itä-Suomi on tae, siitä että koko Suomi on turvallisempi, Werning sanoo tiedotteessaan.

Kansanedustajat kehottavat Orpon hallitusta ottamaan mallia pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksesta, joka nopeasti tarttui Itä-Suomen tukemiseen Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainassa.

–  Selvityksien ja raporttien tehtailu hallitukselta kyllä näyttää onnistuvan, mutta konkreettiset toimenpiteet loistavat poissaolollaan, Werning kirjoittaa.

Joensuulaisen Eskelisen mukaan hallitusohjelmassa suunnataan merkittävät tukitoimet ja investoinnit Länsi- ja Etelä-Suomeen, mutta Itä-Suomeen jää vain murusia.

–  Itä-Suomi tarvitsee nopeasti konkreettisia toimia. Nyt ei ole aikaa odottaa. Meillä on vahvaa osaamista ja maailmanluokan yrityksiä, mutta ansaitsemme samat kasvun lähtökohdat kuin muukin Suomi, Eskelinen tiivistää tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi